Otostopçunun Galaksi Rehberi (Otostopçunun Galaksi Rehberi #1)

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/otostopcunun-galaksi-rehberi.html

Bilim kurgu okumayı en keyif aldığım türlerden biri. Bu kitap ise o türün kült eserleri arasında yer alıyor. Bir radyo programının kitap uyarlamasıymış, yazar ön sözde bununla ilgili güzel bir açıklamaya yer vermiş.
Arthur Dent evinin yıkılmaması için buldozerlerin önünde yatarken, kendini uzaydan gelmiş olan arkadaşıyla birlikte Vagon uzay gemisinde bulur. Şimdi Vagon da ne diyeceksiniz. Kendileri kestirme güzergah için dünyayı ortadan kaldıran ırk oluyorlar. Evet bildiğimiz dünyamız yok oluyor ama hepimiz kendimizi çok önemli sansak da, evren de işleyiş aynı hızla devam ettiğinden kahramanlarımız için bir son olmuyor bu elbette.
Kullanılan dil, yapılan çoğu yerinde, ince göndermeler ve beni kahkahalara boğan sahneleri ile kitap favori bilim kurgularım arasına yerleşti. Kendine özgü bir sürü terimlere yer veren bir seriydi, melankolik robot Marvin'den, uzay boşluğunda süzülen ispermeçet balinasına kadar imkansızlığa her türlü şekilde yer verilmiş.
Serinin ilham olduğu şeyler gözümde değerinin daha da artmasına neden oldu.
Kahramanları okumaktan çok zevk aldım. Söylemek istediğim çok şey var ama olay gidişatı hakkında bilgi vermek istemediğimden değinmiyorum o kısımlara. Bence bilim kurguya önem veren kişilerin mutlaka okuması gerekiyor. Beşibiryerde olanını da en kısa zamanda okumak isterim. Kitaba doyulmuyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »