Otostopçunun Galaksi Rehberi - 5 Kitap Bir Arada

9 puan

"Douglas Adams parlak zekalıydı, dahiydi. Hüsrana uğramış bir sanatçı, olağanüstü bir açıklayıcı, iletişimci ve meraklıydı. Olağanüstü bir komedi yazarıydı: Okurun dünyaya bakış açısını değiştirecek cümleler kurabilir, hedefi on ikiden vuran benzetmelerle karmaşık ve zorlu konuları özetleyebilirdi. Bilimkurgunun tuzaklarını, toplumsal sorunlara yönelik derin eleştirilerle ve yepyeni dünyalar yaratmak için gereken sağlıklı mizah hissiyle birleştirirdi. Bilgisayarları çok severdi, aynı zamanda fevkalade bir konuşmacıydı. Çok satan bir yazardı. Yetkin bir gitarist, bir gezgin, çevreci, müthiş partiler veren bir adam, bir gurmeydi.
Ama olmadığı bir şey vardı. Bu bir parça tuhaf gelebilir, özellikle kaç tane yazdığı, sattığı ve ne kadar iyi yazdığı düşünülürse, ama bir romancı değildi. Bu da sanırım yazdığı romanların en tuhafı.
Toplumu hicveden bir yazar olduğunuz düşünülüyorsa, çok satan bir serinin ilk kitabının başında Dünyayı yok etmeniz bir sorun oluşturabilir. Bunun iyi yanı ise size sonsuzun uçsuz bucaksız genişliğini keşfetmenize izin vermesidir. Kötü yanıysa gözlemci bir mizah yazarı olarak iş ayrıntılara geldiğinde sizi sınırlamasıdır ve Douglas'ın da bir romancı olmasa bile gözlemci bir mizah yazarı olduğu kesindi." Neil Gaiman

Çok büyük beklentilerle okumaya başlayıp, hayal kırıklığına uğrayanlar için bir alıntı bu aslında. Douglas Adams bir romancı değildi, bu seriye de kitap olarak başlamadı. Bir radyo dizisiydi Otostopçunun Galaksi Rehberi, bu yüzden de okurken sit-com izliyormuş hissi verdi bana.

Ben keyifle okudum, ama herkes aynı keyfi almak zorunda değil.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »