Ötekiler Arasında

9 puan

www.seymaatasoy.com

Ötekiler Arasında en yakın arkadaşları periler ve bilimkurgu romanları olan on beş yaşındaki Mori Phelps'in günlüğünden meydana geliyor. Mori kardeşinin ölümünden sonra hiç görmediği babasının yanına taşınmak zorunda kalıyor. Bence daha fazla bilgi vermeyeyim yoksa sürprizi kaçar. :)

Ben bu fantastik romanı gerçekten çok sevdim. Kafa dinlendirici bir etkisi oldu üzerimde. Okuduğum iki gün boyunca ya elimdeydi ya da kafamda.

Bu romanı okuyabilmek için kesinlikle bir Yüzüklerin Efendisi geçmişiniz olması gerekiyor. Kitapları malesef okuyamadım. Ama filmlerini çok fazla izlememin bana oldukça yararının dokunduğunu söyleyebilirim. Tolkien'in yanı sıra Le Guin, Zelazny ve Vonnegut hayranı olan Moli kitap boyunca tam 154 kitaptan bahsediyor. Bu kitapların listesinin kitabın son sayfalarında bulunması da gerçekten çok iyi olmuş.

Kitapta bahsedilen kitapları okumuş olmayı çok isterdim. Ama kitapları okumamış olmam benim aldığım zevki hiç azaltmadı. Hatta yeni bir okuma listesi oluşturdum.

Beni üzen kısmı sonu oldu. Bence biraz zoraki olmuş. Son beş sayfasında bir heyecan unsuru katılmaya çalışılmış. Çok durgun bi kitaptı bence gerek yoktu.

Ötekiler Arasında Hugo, Nebula ve Dünya Fantazi ödüllerinin üçüne birden aday olmayı başaran -ve ikisini kazanan- çok az sayıda kitaptan biri. Bu ödülleri yeni duymuş olmam beni üzdü ve yeni bir okuma listesi yapmaya yöneltti.

Sıkı bir bilimkurgu okuyucusuysanız bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. Değilsiniz de tavsiye ederim. Zira hiç bilimkurgu okumamış olduğum halde ben çok keyif aldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »