Ötekiler Arasında

9 puan

Kitabın arkasında yazan açıklama çok doğru.

"Yolu Tolkien, Le Guin ve Vonnegut'tan geçen herkesin kendisini bulabileceği "anı"lar taşıyan bu eser, fantastik ve bilimkurgu edebiyatının esinlerini bir araya getiriyor. Günlük biçiminde yazılmış olan Ötekiler Arasında sadece bir roman değil, tüm bilimkurgu ve fantastik edebiyat dünyasına topyekûn bir övgü ve selamlama."

Yapılan referanslar, fantastik ve bilimkurgu kitapları severlere hiç de yabancı gelmeyecek. Hatta bahsedilen kitaplar/ veya yazarlarla ilgili söylenenler çoğu zaman bizim içimizden geçirdiğimiz cümleler. Örnek verecek olursak;

"Büyücü'nün sonunu tam olarak anlayamadım. Triton'dan bile daha muğlak. Neredeyse hiç kimsenin okuyamayacağını bildiği halde kim son iki satırı Latince yazar ki?"

ya da

"Bunu bir savaş yarası, eski bir askerin yara izleri gibi düşünmeliydim. Frodo bir parmağını kaybetmişti, mutlu olmaya dair tüm ihtimallerini de... Tolkien sonun ardından gerçekleşen şeyleri anlıyordu. Çünkü bu sonun ardıydı, Shire Temizliği'nin ta kendisiydi, görkemli son mücadelenin ardından gerçekleşmemesi gereken zamanlarda nasıl hayatta kalacağınızı çözmeye çalışmaktı."

Roman bunlara benzer referanslar içerdiğinden, Yüzüklerin Efendisi'ni başarılı bir Hollywood üçlemesi olarak düşünenlerin zevk alabileceği bir kitap değil.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »