Öpüşünde Saklı (Bridgerton, #7)

10 puan

The Bridgerton serisinin yedinci kitabı maalesef bitti. Maalesef diyorum çünkü bir 600-700 sayfa daha olsa okurdum. Julia Quinn yine kalemini konuşturmuş. Bu kadar güzel ve ince esprili diyalogları ancak o yazabilir. Bu kitapta Bridgerton ailesinin en küçüğü olan Hyacinth ve meşhur huysuzumuz Leydi Danbury’nin torunu Gareth’in hikayesini okumaktayız. Gareth, babası ile hiçbir zaman arası iyi olmayan, sürekli aileden dışlanan, kendi geçimini kendi sağlaman zorunda olan bir adam. Her ne kadar babası bir baron olsa da adamın Gareth’e yararından çok zararı dokunmaktadır. Leydi Hyacinth ise Bridgertonların en küçüğü, 22 yaşında ve evlenmek istese de karşısına zeki bir adam çıkmamaktadır.
Bir gün Gareth’in eline eski bir aile günlüğü geçer. Günlük İtalyanca yazılmıştır ve Hyancinth günlüğü çözmek için Gareth’e yardım etme teklifinde bulunur. Böylece ikilimizin yolları kesişir. Herkes onların evlenmesini istemektedir (özellikle Leydi Danbury ve Leydi Violet) ama onlar tek bir amaç için görüşmektedir: Günlüğün sırrını çözmek! Bu arada birbirlerine karşı bir şeyler hissedebileceklerini hesaba katmamışlardır.
Bu kitapta az da olsa Gregory’nin yer alması hoşuma gitti. Çünkü diğer kitaplarda kendisine çok fazla yer verilmemişti. Hyacinth’in en büyük ağabeyi Anthony, Gareth’a çok iyi davrandı. Okuyanlar bilir diğer romanlarda kız kardeşi Daphne’nin kocası Simon’u düelloya davet etmişti. Sonuçta ya kendisi ya da Simon ölecekti. Bir başka romanda ise Eloise’nin kocasının evini resmen basmıştı. Bunları okuyunca Gareth damatlardan en şanslısı diye düşünmeden edemedim. Gerçi o kitaplardaki olaylar ve içinde bulunan durumlar farklıydı ama olsun. Ben Anthony’den böylesi bir ılımlılık beklemiyordum.

Çok güzel, eğlenceli bir historical romancedı. Julia Quinn harika bir yazar.

Serinin diğer kitapları:

Bridgerton Ailesi

1- Yürege Söz Geçmiyor: Daphne Bridgerton ve Simon.
2- En çok Beni Sev: Anthony Bridgerton ve Kate
3-Son Söz Aşkın: Benedict Bridgerton ve Sophia
4-Rüyalar Gerçek Olsa: Colin Bridgerton ve Penelope
5-Sonsuz Sevgilerimle: Eloise Bridgerton ve Philip
6-Sana Muhtacım: Francesca ve Michael Stirling
7- Öpüşünde Saklı: Hyacinth ve Gareth
8- On The Way to the Wedding: Gregory ve Lucinda Abernathy

Serinin Türkçeye çevrilmemiş son bir kitabı kaldı. Bu seriyi herkese tavsiye ediyorum.
Keyifli okumalar!

http://kitaptutkum.blogspot.com/

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »