Öpüşünde Saklı (Bridgerton, #7)

6 puan

Gareth St. Clair'in baron olan babası ile arası hiç iyi değildir. Beğenisini kazanabilmek için yıllarını harcamıştır fakat sonunda yenilgiyi kabul edip vazgeçmiştir. Ondan uzak durmaya çalışır,gerekli olmadığı sürece konuşmaz. Babası için değersizdir.Birbirlerini görmezden gelirler fakat on sekiz yaşında iken babası onu çağırtır. Borca batmış durumdalardır ve babası kendince onun aileye yararlı olacağı bir yol bulmuştur. Çocuk gibi olan, komşularının kızı ile evlenmesini ister. Kızın çeyizi mali durumlarını düzeltecektir. Gareth ise küçüklüğünden beri tanıdığı bu kızı ile evlenmenin günah olduğunu düşünür. Babası varisi olan abisini evlendirip soylarının bozulmasını istemez. Diğer oğluna bunu nasıl yaptığını düşünürken sonunda gerçekleri öğrenir. Baronun öz oğlu değildir. Onu yıllarca bakıp, destekleyen baron kızla evlenerek karşılığını vermesini ister. Gareth yapamaz ve mirastan mahrum bırakılacağını bilerek ilişkilerini bitirir.
Babası sokağa atınca annesinin annesi olan büyükannesi leydi Danbury'e gider. Kontes eğitim masraflarını karşılayıp, annesinden kalan mirası verir. Bu sayede geçimini sağlayabilmiştir. Abisi ölünce de baronluğun tek varisi olur. Soyuna önem veren babasının gerçek oğlu olmadığını açıklayacağını düşünür ve hep bunu bekler. Kural dışı davranışlarda bulunduğu için berbat bir ünü de vardır. Karşı koyamadığı büyükannesi sayesinde müzikale gidince de yolları Hyacinth ile kesişir.

Yirmi iki yaşındaki Hyacinth Bridgerton'ların en gencidir. Annesi kendisine hamile iken babaları öldüğünden onu hiç görememiştir. Aklına geleni söyleyen, rahat davranmaya alışık biridir. Üç sezon geçirmiş aynı insan ve ortamlardan artık sıkılmıştır. Yakın arkadaşı huysuz, açık sözlü, korkusuz Leydi Danbury'dir. Birbirine benzeyen ikilinin arası çok iyidir. Her hafta onu ziyaret edip, kitap okur. Her yıl tekrarlanan tam bir işkence olan Smythe Smith müzikalinde ise onun tek sevdiği torunu nihayet ortaya çıkar.

Gareth'ın abisinin eşi babasının annesine ait İtalyanca bir günlük getirir. Günlüğü çevirtecektir. Büyükannesine götürdüğü sırada orada olan Hyacinth çevirmeye gönüllü olunca ona verir. Böylece günlük için sık sık bir araya gelen ikili bir anda kendilerini gizlenmiş mücevherleri ararken bulur. Araya duygularında girdiği bir macera başlar.

Leydi Danbury çok komik. İkilinin birlikte olmasını o kadar çok istiyor ki Gareth evlenme teklif ettiğinde ilk o kabul ediyor. Onu fazlasıyla gördük ama Bridgertonları çok az gördük. Colin ile bir yıl önce evlenen Penelope, çok az Anthony,Daphne birazda Gregory. Kesinlikle yetmedi. İkilinin hikayesini de pek sevemedim zaten okurken baya sıkıldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »