Ölümüne Sev Beni

10 puan

Çok beğendim !! Lucy ve Sean ana karakterleri ve kalabalık kardeş kadrosu çok dikkatimi çekti sırasıyla okuyacağız diye düşünürken meğerse onların hikayeleri daha önce yurt dışında çıkmış...Biz Lucy Kincaid serisini okuyacak gibiyiz.
Lucy'nin Psikiyatrist abi Dillon Kincaid - FBI ajanı Kate Donovan'ın ana karakter oldukları ve Lucy'nin kaçırılma ve tecavüzünün konu olduğu ''FEAR NO EVIL'' Mart 2007
Paralı asker abisi Jack Kincaid'in''SUDDEN DEATH''Mart 2009
Sean'ın abisi Duke Rogan'ın hikayesi ''CUTTING EDGE''Temmuz 2009
Ve diğerleri..
Birbirleri ile kesişen taciz,kaçırılma üzerine yazan bir yazarla tanıştım bana Criminal Minds dizisini anımsattı profil uzmanları FBI araştırmaları seri katiller ..Konuyu işleyişini çok sevdim ama çok da tedirgin rahatsız olurum en nefret ettiğim suçlu profili çocukları taciz edenler,tecavüzcüler..

Yazarın anlatımını çeviriyi çok beğendim. Lucy karakterini ortaya çıkarışı yaşadığı kaçırılma ve tecavüz,kardeşlerinin hayatının tehlike altında olması sonucu adam - psikopat manyağı - öldürme olayından sonra hayata tutunuşu cesaretini,azmini anlatmaya çalışmasını çok beğendim..
Bütün kitaplarında benzer konular var gibi yani cinsel suçlar. Cinsel istismara ,tecavüze uğramış olanların kendilerini bir tür suçlu gibi gördükleri bilinmekte ve hayata küsmekteler :/

''Niçin Ben'' diye sorarken kendilerini yargıladıkları durumdan çıkarmak için, böylesi sağlam (kendini tanıyan,eksisini de artısını da bilen) roman karakterlerinin yaratılması kahraman boyutuna taşıyor başarı hikayeleri,sağlam kişilikler rol model oluyor..
Bu kadar travmatik olaylar yaşamış bir karakterin hayata tutunuşunda elbette ona neşe katacak ödül olacak bir aşka da ihtiyacı var o da burada Sean... içtenliği,esprili gerçekçi yaklaşımı çok güzel aktarılmıştı :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »