Ödül

10 puan

Nicholaa bir Sakson'dur. O sıralar Normanlar ile mücadele halindelerdir. Nicholaa'nın kalesini Norman Royce ele geçirince hikaye başlar. Nicholaa Royce'e düşman olur bu yüzden. Ailesine ait araziyi ele geçirmeye çalışan dev Norman'ı düşmanını öldürmeye niyetlenmez yalnızca sersemletmek ister. Bu nedenle alnını seçer ve taşla yaralar. O karanlık zafer gününde sergilemiş olduğu canavarlıktan ötürü ömrünün geri kalanında taşıyacağı bir iz vermiş olmayı istemiştir. Norman devi arazisini ele geçirmek için son üç hafta içinde yollanan dördüncü savaşçıdır. Fakat Royce diğer üçünden farklıdır. Daha tecrübelidir, kovalanamaz, kurnazdır.

Royce alnından yaralanır ve kısa süreliğine kendinden geçer. Bunu yapan adamı bulup ona aynısını yapmak ister. Bir de aradığı başka biri daha vardır Leydi Nicholaa. Kaleyi ele geçirmiştir ve ödülü alıp Londra'ya götürmek zorundadır. Normandiyalı dük William yakında tüm İngiltere'nin kralı olacak Nicholaa'ı kralın ödülü olarak Londra'ya götürmek zorundadır. Bu yüzden tutsağını arar. Fakat Nicholaa'nın gittiğini ikizi rahibe Danielle'nin orada olduğunu öğrenir. İkizlerden biri dünyaya hizmet etmeyi aklına koymuş bir azize, diğeri ise herkese sorun çıkarmayı kendisine görev edinmiş bir günahkardır. Rahibe kardeş ise manastıra geri dönmeyi arzular. Royce rahibeyi görür ve donakalır. Mükemmeldir. Bir meleğin yüzüne sahiptir. Dünyaya inmiş bir tanrıçaya baktığını düşünür. Fakat kutsal kilisenin gelinini isteyemezdi. Abayı yakmış gibi davranmayı bırakıp düşüncelerine hakim olması gerekir. Neyse ki toparlanır ve kardeşine zarar vermeyeceğine söz vererek rahibeden Nicholaa'nın yerini öğrenir. Çok geçmeden büyük bir gerçeği öğrenir Leydi Nicholaa'nın ikizi yoktur.

Nicholaa kendisini ilk tanışma da Nicholaa'nın ikizi bir rahibe olarak tanıtır. Tabi ki gerçekler ortaya çıkar ve Royce onu krala götürmek için yola çıkar. Büyük bir mücadele sonucunda. Nicholaa inatçıdır ve her fırsatta kurtulmaya çalışır ama karşısında ki basit bir asker olmadığından sonuç değişmez. İkili daha ilk andan itibaren birbirinden etkilenir.

Kral Nicholaa'ı bir askere ödül olarak verecektir. Daha sonra fikrini değiştirip Nicholaa'dan eşini kendisinin seçmesini ister.
Nicholaa'da tabi ki Baron Royce'u seçer. İkilinin macerası kaldığı yerden devam eder.
Ne kadar kaçıp, kabullenmeseler de sonuç kaçınılmaz olur.

İkili harikaydı. Okurken çok eğlendim Nicholaa o nasıl bir karakter öyle. Yazar yine hayran olunacak bir çift yaratmış okurken çok keyif aldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »