Obsidiyen (Lux, #1)

10 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2013/02/lux-serisi-obsidiyen-jennifer-l.html

Ayrıntılı yorum ve alıntılar blogumdadır.

Kitabımız bir uzaylı fantastik romanı. Gezegenleri yok olan bir grup Luxen dünyamızda yaşamaya başlamıştır. Tabi bundan hükümet dışında kimsenin haberi yoktur. Luxenlerin değişik özellikleri vardır: Zamanı durdurmak, insanları iyileştirmek, başka birinin şekline bürünmek gibi. Hükümetin bu özelliklerden haberi yok. Onlara ışık-insan da diyebiliriz, çünkü insan formunda olmadıkları zaman saf ışık olarak görünmektedirler. Bir de Luxenlerin tam zıttı Arumlar vardır. Arumlar karanlıktan yapılmıştır ve son derece kötüdürler. Luxenlerin gezegenini yok eden düşmanlardır ve dünyada onları bulup, öldürmektedirler.
Bir de uzaylı izi vardır. Bir Luxen, bir insanın yanında uzaylı davranışlarından birini sergilediğinde insan üzerinde bir iz bırakır. Bunu insanlar göremez ama uzaylılar (Luxen ve Arum) görür. Daemon, Katy üzerinde bir iz bırakmıştır ve Arumları kendilerine çekebilecek konuma getirmiştir. İz zamanla yok olmaktadır ama bu zaman süresince Katy’e Daemon göz kulak olmak zorundadır. Kaba davranışları olan Daemon ve narin kız Katy arasında bir çekim vardır. Katy birbirlerini zıt kutup olarak adlandırsa da onlar aslında ateş ve barut gibidir.

Ben beğendim, güzel bir kitaptı. Her şeyden önce yazarın yazım tarzı çok akıcıydı. Kitaba ilk başladığımda 100 sayfa sonra ara verdim. Ne ara 100 sayfa okumuşum hiç anlamadım. Sayfalar su gibi aktı. Çeviri de çok başarılıydı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »