Obsidiyen (Lux, #1)

10 puan

Aslında üzerinde çok yazılıp çizilen kitapları okumaktan kaçınırım. Bu sebepten dolayı normalde Obsidiyen'i okumazdım ama Obsidiyen ile ilgili bir yorumla karşılaştığımda hep "Öküz" yazısını görüyordum. Yahu nedir bu öküz olayı? Yorumlar da abartı gelmişti . Herkes bu kitaba ayılıp bayılıyor. Bir beğenmeyen de çıkmaz mı ? Neyse ben bu merakla kitap fuarında gittim bu kitaba yapıştım . Ama fazla bir beklenti içine de girmedim. Çünkü herkes bu kitabı övdü ya bende kesin bir eksiği vardır diyerek okurken kusur arayacağım. Okurken beklediğim gibi bir kusur yakalamadım. Hatta evde öküz deyip sırıtan manyak bir insana dönüştüm. Anlayacağınız gibi bende Daemon aşkına tutulanlardan oldum.

Okurken sık sık kahkahalara boğuldum. Eğer otobüste falan okumaya başlasaydım kesin deli damgasını yerdim. Evde de annemin tuhaf bakışlarına maruz kaldım. O kadar eğlenceliydi ki kitabın nasıl ilerlediğin anlayamadım. Bir baktım ki kitabı yarılamışım. Sonra çabuk bitmesin diye yavaş okuma kararı aldım ama dayanamayıp bitirdim.

Katy ve Daemon arsındaki uyum mükemmeldi. Biraz Daemon'dan bahsetmek istiyorum (zaten bu kitabı okuyup Daemon hakkında bir şey söylememek için deli olmak lazım). Bir karakter nasıl hem mükemmel hemde bu kadar sinir bozucu olur anlamıyorum. Öküz sıfatı birine bu kadar mı yakışır!

Kesinlikle beklediğimden kat kat güzeldi. Kitabın sonundaki tanıtımda yazarın Melez Sözleşmesi adında başka bir serisinin daha bulunduğunu öğrendim. Lux serisinin ikinci kitabı çıkana kadar o seriyi de okumayı düşünüyorum.

Eğer hala okumadıysanız elinizdeki kitabı bırakın ve en yakındaki kitapçıya koşup Obsidiyen'i alın. Emin olun pişman olmayacaksınız.
http://kitapasigi.blogspot.com/2013/01/obsidiyen-lux-1.html

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »