Metres

10 puan

Masters Kontu Marcus bir çiftçi iken uzak akrabasından unvan kalmıştır. Hayatını hep kendisine koyduğu kurallar listesine uyarak geçirmiştir. Çocukluğundan beri hep araştırmacı biri olmuştur. Çalışmaları onu teleskoplara yöneltmiş astronomi büyülü gelincede deneylerine devam edebilmek için taşrada gözlerden uzak olmayı tercih eder. Fakat son metresinin Londra'da skandallar yarattığına ve sosyetenin bu dulu çok eğlenceli bulduğuna dair haberler gelir. Metresi tüm balolara katılıp herkesi büyülemiştir. Antikalar konusunda çok bilgili metresi sadece beyaz giyerek de herkesin ilgisini çeker. Londra'nın en gizemli ve tehlikeli erkeklerinden olan Marcus'dan ayrılıp yeni bir sevgili arayışında olduğuna dairde dedikodu duyunca sevgilisiymiş gibi davranmaya cüret edecek kadar cesur kadın ilgisini çeker ve dokunulmaz,erişilmez denilen yıldıza benzetilen metresinin karşısına çıkar.

Iphiginia Bright anne babası öldükten sonra kardeşine bakmak zorunda kalmış, yaptığı yatırım sayesinde de zengin olmuştur. Halasına sırrından dolayı şantaj mektupları gelmiştir.Mektuplarda da kontun öldüğü yazılmıştır. Bu yüzden oda bir plan yapar ve adamı bulabilmek için Marcus'un sevgilisi rolüne bürünür. Öldüğünü sandığı Marcus'u iyice araştırır ve sonunda onun hayatının erkeği,beyaz atlı prensi olduğunu fark eder. Yüz yüze geleceğini hiç düşünmeden gönlünü kaptırdığı adam karşısında belirince şok olur.

Olayları Marcus'a anlatır. Şantajcının hem Marcus'un hem halasının sırrını bilen biri olduğunu düşünür. Yazdığı teknik,bilimsel yazıları,zekasını öven bu kadın Marcus'u büyüler.Anlattıklarına inanmaz hatta şantajcının o olduğunu düşünür fakat yardım etmeye karar verir bir sevgiliye ihtiyacı vardır. Marcus'un kadın arkadaşına da şantaja yapılınca şantajcıyı araştırma işine oda katılır.

Böylece sürekli bir araya gelen ikilinin yakınlaşması kaçınılmaz.Sevdiği ilk karısı başkasından hamile kalıp onu kandırıp evlenmiştir. Masum rolü yapan ilk karısının aksine bu kez tecrübeli rolü yapan masum Iphiginia çoğu kuralını bozmasını sağlar. Geriye sadece aşık etmesi kalır.

İkiliyi de hikayelerini de çok sevdim. Şantajcı başından sonuna kadar merak konusuydu asla kim olduğu anlaşılmıyordu. Kapak ve şantajcıyı yakalamanın çok uzaması dışında çok iyiydi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »