Mekanik Aşk

9 puan

"Julie biliyordu ki, bu adam çok yaralıydı. Alex de biliyordu ki, bu kadın onun tek ilacıydı."
~

Mekanik Aşk bitti! Normalde çabucak okunup bitecek bir kitap aslında ama dersler girince devreye bitirmek biraz uzun sürdü. Kuzey Masalı kitabıyla başladığımız BİS maceramıza bu kitapla devam ettik. Kitaplarda sevdiğim bir çok şey var aslında ama en sevdiğim şeylerden biri iki farklı konuyu işliyor gibi görünmelerine rağmen alt metinde aynı konuyu işliyor olmaları sanırım. Yani ilk kitap bitti diye kötülerin kaybolduğunu mu sandınız? Bu kitapta daha da fena geliyorlar!

Öncelikle değinmeden geçemeyeceğim bir konu var o da Alex'in tatlılığı! İlk kitapta zaten kendisine hayran kalmıştım ama bu kitapta daha da arttı ona karşı içimdeki sevgi. Sanırım benim içinde ne kadar yaralı bir ruh olursa olsun dışa karşı hep güleryüzlü ve alaycı olan karakterlere karşı zaafım var. Alex de bu tanıma cuk diye oturuyor. Yani neden sevmeyeyim?

Julie ve Alex'in kitap boyunca atışmaları harikaydı! Masal, Kuzey ve diğer BİS ajanlarının olaya dahil olmasıyla kitap tam anlamıyla yeme de yanında yatlık oldu. Üçüncü kitabın konusuna ufak çaplı da olsa bu kitabın sonunda değinmiş yazarımız. Emin olun üçüncü kitap da bomba gibi gelecek. Bir kere söz konusu Zack! Daha azını bekleyemeyiz zaten.

Zeliş ablanın dili her zamanki gibi akıcıydı. Yani hem karakterler hem dil hem de konu yine çok iyiydi. Bize de sadece kitabı alıp okumak kalıyor.

Son olarak da kitabın tasarımına değineceğim. Ephesus Yayınları ciltli kitap konusunda Türkiye'nin en iyilerinden desem kimse karşı çıkamaz sanırım. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. Hem iç hem de dış tasarımda harikalar. İlk kitapta da iç tasarıma bayılmıştım ben bu da en az onun kadar iyiydi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »