Maskesiz (MacLeods of Skye Üçlemesi, #2)

10 puan

İlk kitaptan tanıdığımız Rory MacLeod'un kardeşi Alex MacLeod'ın yıllar önce ki halinden eser yoktur. Yaşadıkları yüzünden kendisini savaşa adamıştır. Savaş meydanlarında en iyi yıllarını yaşar. Orası içinde ki şeytanları susturup, kendisini çılgına çeviren huzursuzluğunu bastırabildiği tek yerdir. Yıllardır süren savaş içinde yanan ateşi söndürmeye yetmemiş hatta daha da alevlendirmiştir. Ev, aile, huzur, güven böyle şeyler ona göre değildir. Kaderinin farklı bir yönde olduğunu düşünür. Abisi önemli bir görev için çağırdığından üç yıl sonra eve dönmek için yola çıkar. Abisi geç kalmadan gelmesini söylemiştir ama yolda duyduğu kadın çığlığı karışık olan hayatını içinden çıkılmaz hale getirir.

Meg Mackinnon klanı için doğru adamı bulup evlenmeye karar vermiştir. Babası bu konuda ona güvenmiştir ve onu hayal kırıklığına uğratmamaya kararlıdır. Çünkü babası gizemli bir hastalıktan dolayı yatağa düşmüş ve akbabalar hemen tepelerine üşüşmüştür. Matematiğe ve bilime büyük bir ilgisi vardır. Rakamlarla uğraşmaktan büyük zevk alır. Öğrenmek onun için hep kolay olmuştur ama abisi için tam tersi olmuştur. Abisine yardım edemezse onun reisliği tehlikeye girecektir. Klanını geleceğe taşımaya yardım edecek, sadık, güvenebileceği, güçlü ama kendisine hakim olabilecek, zeki, fazla hırslı olmayan, abisinin yanında duracak bir eşe ihtiyacı vardır. Aşk söz konusu bile değildir. Anne ve babası arasında ki duygulara hayrandır ama böylesinin kendisine uygun olmadığının farkındadır. Onun için en önemlisi klanı için doğru adamı bulmaktır. Abisinin yanında duracak doğru adamı bulduğunda kendisi içinde doğru adamı bulmuş olacaktı. Bu yüzden annesi ile hiç sevmediği saraya gitmek için yola çıkar. Yolda eşkıyalar saldırır ve annesi ile onu kurtarmaya gelen Alex olur. Birbirinden etkilenen ikili o an ayrılsalar da sarayda yeniden karşılaşırlar.

Alex klanı için gizli bir görevdedir. Meg ise görevini yapmasını zor hale getirir. Ne kadar uzak kalmaya çalışsa, dikkatini görevine vermek istese de duygularına engel olamaz. Birçok zorluğa rağmen birliktelik kaçınılmaz olur.

İlk kitabı daha çok sevmiştim ama bu kitapta güzeldi. Yakışıklı bir İskoç var güzel olmaz mı. Geneli sarayda geçiyor ve saray varsa entrika, olaylar, eğlenceler tabi ki eksik olmuyor. Rory ve Isabelle ikilisi de azda olsa görünüyor bunu da sevdim. Güzel akıcı bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »