Mahkum Prenses

8 puan

Aragonlu Katherine, İspanya Prensesi ve aynı zamanda Galler Prensesidir. Ailesi krallar ve savaşçılarla doludur. İngiltere Kraliçesi olmak üzere büyütülmüştür. Üç yaşında iken İngiltere Kralı yedinci Henry'nin varisi olan Arthur ile nişanlanmıştır.
Annesi Aragonlu Katherine, savaş meydanında savaşan bir kraliçedir. Kızını da İngiltere Kraliçesi olarak görmek ister. Böylece İspanya ve İngiltere de barış içinde yaşayacaktır.

Sonunda Katherine İngiltere’ye gider. Orası umduğu gibi değildir ama Katherine buna dayanır. Zamanla Tudor hükümdarlığına alışır. Arthur’un babası Kral Henry ondan etkilenir ama Katherine Arthur ile evlenir. İkili güzel ve kısa bir aşk yaşar. Arthur ölür ve Katherine'eden birlikte olmadıklarını söylemesini ister. Katherine evliliğin geçerli olmadığını söyleyerek Henry ile evlenecek ve İngiltere Kraliçesi olacaktır. Ne olursa olsun kraliçe tacını giymelidir.
Kral Henry önce Katherine'i kendisine istese de o kabul etmez çünkü çocuklarının krallıkta şansı olamayacaktır. Katherine sabreder sonunda sekizinci Henry ile evlenir ve onu ilk olduğuna inandırır. Arthur'a verdiği sözleri tutar fakat onu bekleyen başka dertler vardır.

Bu seride her kitap her karakter şaşırtıyor. O entrikalar verilen savaşlar, mücadeleler okunmaya değer. İlk bu kitap ile seriye başlamak daha doğru olur. Katherine'nin büyük bir yalan söyleyerek İngiltere Kraliçesi olmak uğruna verdiği mücadeleler,yaşadığı zorluklar, o sabrı kesinlikle okunmaya değer. Çok uzun yıllar yaşadığı tüm kötü olaylara, acılara rağmen her şeye herkese katlanıp Kraliçe unvanına sahip olan Katherine sonunda Arthur’a verdiği sözü yerine getirmesi zaferi etkileyiciydi. Sonunu bilmek ise üzüyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »