Lordum (Ciltli)

5 puan

İskoç toprakları tarihinin en karanlık ve karmaşık dönemini yaşar. Halk kimin gerçek kral olduğuna karar veremezken tüm İskoçya'nın bildiği ve kabullenemediği kral, İskoç topraklarının sahibi İngiltere kralı Uzun Bacaklı Edward'dır. İskoç kralı William ise Norveç'ten gelen kurtarıcı prensesini bekler. Evlilik sayesinde yardım alacaktır. Prensesi alarak kendisine getirmesi için ülkenin en güçlü, cesur adamlarına güvenmiştir. Kaderi Eider McDuck'ın ellerindedir.

Eider İngiltere'nin korkusu, kabusu İskoçya'nın meşhur kurdu, gururu olan bir savaşçıdır. Bir an önce görevini tamamlayıp topraklarına dönmek, kralların güç gösterisinden uzak durmak ister. Gemiye gittiğinde herkes ölmüştür. Ayrıca hiç kimsenin yapamadığını yapıp arkadaşının boğazına hançer dayarlar. Bir kadının tuzağına düşmüşlerdir. Kral Edward evliliğe engel olmak için harekatın başına Rose'u getirmiştir. İstediği Eider'dir. Halkının hayatı yaşamasına bağlı olduğundan Rose ile gider.
Kral İskoçya'daki en güçlü üç toprak beyini de alarak İskoçya'da bir krallık kurmasını ister. Bu krallık içte Eider dışta krala bağlı olarak yönetilecektir. Artık William yoktur. Yeni bir dönem başlayacaktır. Leydi Rose ile evlenip onu sağ kolu yapacaktır. Eider başka şansı olmadığından kabul eder.

Leydi Rose İngiltere'nin gülüdür. Yüzündeki kılıç yarasıda dikenidir. Erkekleri cazibesi ve kılıcıyla öldürebilen tek kadındır. Üç kız kardeşi de izinden gider. Babaları gözlerinin önünde öldürüldükten sonra hayatlarında hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Bu acıyla büyürken sadece ölümün gerçekliğine inanmış ve öldürmek için kendilerini eğitmişlerdir. Korkusuzca babalarının katilini ararken öldürmüş, ölüm saçmışlardır.

İkili istememelerine rağmen başka çareleri olmadığından evlenirler. Artık başka bir ailesi, halkı, ülkesi olan Rose Eider'i sinir eder. Sürekli atışan ikili birbirini öldürmemek için direnir. Rose artık öldürmek, intikam almak, geceleri çığlık atarak uyanmak istemez. Sevilmek, sıcak bir yuvaya sahip olmak ister. Çok geçmeden aşık olur. İntikam duygusundan vazgeçip her şeyin üstesinden beraber gelmek ister.
Eider halkı için daha çok güçlenmek, ülkeyi ayakta tutmak isterken karısı işleri daha çok zorlaştırır. Hiçbir kadının karşısında kendisini bu kadar güçsüz hissetmemiştir. Fakat asla sevmeyecektir. Sevdiği herkes ölür ve karısını sevmemek için direnir. Savaş, intikam, hırs, aşk her şeyin mücadelesini veren ikili sonunda mutluluğu bulur.

Eider Rose'nin kardeşlerini yanında olan iki arkadaşı ve vicdan borcunu ödemesi için babasının katilinin oğlu ile evlendirir. Kardeşlerde kitapta çok olmasa da yer alıyor.
Kitap klasik bir konuya sahip. Bazı farklılıklar yapmış yazar. Bu kez savaşan bir kadın karakter var her fırsatta durması gereken yerde bile savaşan bir karakter. Erkek karakter kafası karışık bir seven bir sevmeyen sonra ilk andan beri seven bir karakter. İç sesler, tanrı ile konuşma kötüydü. Anlatım, işleyiş tam olmamış.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »