Leyla ile Mecnun

10 puan

Leyla ile Mecnun dizisinin anlatılacak bir tarafı yok zaten... Kaçıncı tekrarını izlediğimi bilmeden halen izlediğim dizi, nihayet senaristinden kitap olarak yayınlandı. Hemen aldım ve çabuk bitmesini istemediğim halde sürede bitirdim.
Direk özet geçmek gibi olacak ama dizinin tadını kitaptan alabildim. İnşallah hayallerimin gerisinde kalmaz demiştim ve kalmadı çok şükür. Aynı dizideki gibi komik replikler, laf sokmalar, ironiler. Hem kitap daha da bir güzel oldu. Bildiğim karakterlerle bütün sahneleri kendi hayalimde canlandırarak, bolca da gülerek okudum. Eminim tüm okuyanlarda aynı his oluyordur. Sanki diziyi sahne sahne çekmiş gibi, tüm okuduklarım hayalimde canlandı.
Diziyle direk bağlantılı değil; kopuk da değil. Kararında bir kurgu olmuş. Kitabın sonu da dizinin bölümlerindeki kendine has duygusallığıyla son bulmuş.
Umarım serinin devamı gelir ve yeni bölümleri yeni kitaplar olarak okuruz. Çünkü bu hikaye çoooook su götürür...
Özellikle dizideki favori karakteri İsmail Abi olan birisi olarak İsmail Abi'nin hikayesine özel bir kitabın yazılmasını çok isterim. Umarım devamı gelir.
Bir de bugüne kadar hiç denk gelmediğim bir yazım tekniği var. Kitaptaki bağırmalar ve sesin uzaklaşmalarının ifadesini çok beğendim:)
Kitap hakkındaki nihai fikrim: "The End" deyip biten mükemmel filmin devamı varmış...
Mutlaka okuyun.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »