Kusursuz Plan

8 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/07/kusursuz-plan-fatih-murat-arsal-kitap.html

Fatih Murat Arsal benim sevdiğim yazarlardan. Yazarın böyle sakin, gündelik aynı zamanda detaylı bir anlatımı vardır, okurken hiç sıkılmam aksine sayfalara fazlaca kendimi kaptırırım.

Kusursuz Plan'da dolayısıyla beğendiğim bir roman oldu.

Ana karakterimiz Ebru sevgilisine bir sürpriz yapmaya hazırlanırken, korkunç bir şekilde aldatıldığını öğrenir. Bu durumla başa çıkmak içinse, sevgilisinin yazlığını bulmasına yardımcı olan gizemli bir yabancının teklifini kabul ederek onunla beraber gider. Kitabın konusu bu şekilde olsa da başlangıç Ebru ve Selim'in evlilikleri dolayısıyla verdikleri kokteyl de başlıyor. Bunlar nasıl evlendiler, geçmişte neler oldu, gelecekte neler olacak derken sayfalar da akıp gidiyor dolayısıyla.

Ebru karakterine başlarda ısınamasam da hatta hiç sevmesem de sonradan bayağı gözdem oldu kendisini. Selim ile arasına koyduğu mesafenin nedeni bence bir hayli geçerliydi. Malum bizde evin reisi erkektir ne derse o olur algısı oldukça hakim ve bu erkeklerin fazlaca hücrelerine entegre edilmiş durumda. Dolayısıyla kadının maaşı erkekten 100 tl bile fazla olsa bu bir süre sonra sorun oluyor. Kadının kazandığı para erkekten fazla diye sağlam temeli olmayan evliliklerin boşanmayla sonuçlandığını fazlasıyla gördüğümden Ebru gibi zengin bir kadının görünüşte belirli bir işi olmayan, ne olduğu belirsiz bir adamla beraber olmak istememesini mantıklı buldum. Bu kişi Selim gibi gördüğünüzde ve vakit geçirdiğinizde nefesinizi kesecek biri bile olsa. Tabi sözüm meclisten dışarı her evliliğin sonu böyle olacak diye bir şey yok.

Kısaca Kusursuz Plan beni asıl planı ile ters köşe eden bir kitaptı. Dolayısıyla Ebru yazarın sevdiğim kadın karakterleri arasında birinci. Evet birinci. Ben bu kadını çok sevdim yahu 😂. Selim ise kim olduğunu sonuna kadar sakladı ya deli etti beni. Söylesen ne olurdu be adam. Ama Selim'in de havası bir başkaydı yalan yok.

Kitap Zoraki Gelin serisinin ikinci kitabı ama sıralamaya bağlı okumasanızda olur. Yukarıda saydığım anlatım özellikleri ile sizi yormayacak, tam tersine kafanızın dinlenmesine neden olacak olan bir kitap, genel olarak kitaplar. Tavsiye ederim bu yüzden yenilik arayanlara.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »