Kusursuz Gelin (Warenne Dynasty, #8)

10 puan

"Kalbi kusurluydu. Atıyordu ama içinde abartılı duygular barındırmak istemiyordu."


Okumayı serinin başından beri merak ettiğim Rex De Warenne'in kitabını yazar sona saklamış. Tabi olaylar gereği de biraz öyle gerekiyordu. Ne olursa olsun, Maskeli Balo'dan sonra favori kitabım oldu kendileri.

O kitaptan da hatırlayacağımız gibi Blanche, Tyrell'in nişanlısıydı fakat onun Elizabeth ile evlenebilmesi için nişanı bozmuştu. Rex ise, bu olaylardan önce bacağını savaşta kaybetmiş bir gaziydi. İkisininde, karşılaşmalarının ilk anından itibaren aralarında bir çekim vardı tabi bu arzu değil de biraz daha takdir etme gibi daha değişik bir histi.

Bu olaylardan yıllar sonra Blanche'ın babası ölür ve o da altı aylık bir yas döneminin ardından, arkadaşı Bess'in dile getirdiği -tabi bu bir oyundur- Cornwall'daki eve taliplerinden bir süre uzaklaşmak için gitmeye karar verir. Gelişen olaylar, daha doğrusu numaralar sonucu yola yalnız çıkar.

Tabi Rex De Warren'de yaklaşık iki yıldır Cornwall'daki malikanesindedir. Evin Blanche'e ait olmadığı ortaya çıkınca adamın birkaç gün kalması için yaptığı teklifi kabul eder.

Duygu yoğunluğu had safhada olan bir kitaptı. Blanche'in yaşadıkları kolay şeyler değil ve kitapta bunlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Geçirdikleri sessiz ve sakin günleri çok sevdim tabi bazı şeyler oldu hatta bayağı bir şey ama da kitapta bir dinginlik havası vardı karakterlerin bulundukları ortam itibariyle. Benim hoşuma giden bir kısım oldu.

Ayrıca ailenin diğer üyelerini de gördük. Çocuklar büyümüş ve yaramazlıklarına tam gaz devam ediyorlarken onların o hallerini okumak bana çok keyif verdi. Ve bir de Stephan var. Tabi onun gizemi de kitaba kalsın.

Warenne ve O'Neil ailelerinin yetişkinlerine veda ettik bu kitapta. Sırada çocukları var. Ve onların hikayeleri de kesinlikle ebeveynleri kadar ilgi çekici görünüyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »