Küllerinden Doğan (Cehennem Kulübü #3)

7 puan

Uzun zamandır bir kitap için ne diyeceğimi bilemiyorum. Bir şekil toplamaya çalışacağım düşüncelerimi, eğer anlatamadığım bir yer varsa bana mesaj atıp sorabilirsiniz.

Öncelikle kitabın çıkış süresini ele alayım. 2. ve 3. kitaplar arasındaki çıkış süresi 22 ayı bulmuş bir vaziyette. Başkası adına utanma durumunu bana bu kitap çok güzel yaşattı. Bir yayın evinin bir kitabı -hele de o kitap bir seriye aitse- canı istediği zaman çevirmesi kadar üzen hiçbir şey yoktur okuyucu için. Ki ben bundan önceki kitapta yorum olarak -Davetsiz Misafir- 4. kitap tahminimce 2 sene sonra çıkar demiş bir kişiyim. Ama neredeeee... Herhalde o 2 senelik bekleyiş şimdi başladı benim için.

Gelelim 2. soruna. Hadi bir Anna Campbell veya Julia Quinn gibi yazarların kitaplarında bu affedilebilir. Çünkü bu yazarlar daha çok karakterler arasındaki aşka ve yaşadıklarına odaklanıyorlar. Ama bu kitapta bu gecikme ters tepiyor. Çünkü Gaelen, karakterler arası aşka önem verse de asıl odak noktası bunların çevresinde gelişen olaylardır. Bu olayın adıysa seride Tarikat-Özgürlük kurumlarıdır. Yazarın bu kurumlar hakkında anlatmış olduğu her detay çok önemlidir ve bir şekil sonraki kitapta bunlar karşımıza çıkıyor, ister bazı gizemleri çözülsün, ister yeni sorunlar ortaya çıksın. Tabi kitap 22 ay arayla çıkınca Tarikat ve Özgürlük hakkında bildiklerimin çoğunu unutmuş bir vaziyetteydim kitaba başlarken.

Diğer bir sorunsa herkesin bir kitapta mutlaka şikayet ettiği çeviri sorunu. Yani sağ olsunlar her sayfada en az 1 cümle hatası gördüm. Ve ne demek istediğini hiç anlamadım cümlelerin. Ki bu durum kitabı 17 günde bitirmeme sebep oldu :D . Çünkü biliyorum ki bu facia devam edecek diğer sayfalarda ve okumaya teşvik etmedi beni. Yani zorlana zorlana bitirdim kitabı.

Başlarken sıradan bir şeyler bekliyordum Jordan ve Mara hakkında ama kitap ikisi sonradan beni baya şaşırttı diyebilirim. Onun haricinde kitap bazı yerde durgun, bazı yerde çok hareketliydi. Durgun yerler daha çok Jordan-Mara arasındaki kırgınlıkların geçme süreciyle alakalıydı. Çeviri hatası olmasaydı belki kitaba 8 verebilirdim. Bundan sonra hiçbir şey anlatmayacağım kitap hakkında çünkü sizin de benim gibi kitabın içindeki sürprizleri görmenizi istiyorum. Sanırım yapabileceğim en uygun tanım "Şeytan Diyor ki" kitabının biraz daha hareketli versiyonu diyebilirim. Zira onda da çiftimiz arasındaki gelişmeleri sıkılarak okumuştum.

Seriye başlamayanlara tavsiye: Bence en azından 4. kitap çıktıktan sonra seriye başlayın, çünkü Epsilon'a kalsa 10 yılda anca biter çevirileri. Neyse ki yazar seriyi bitirdi.

Sıradaki ajanımız seriyi okuyanlar için en merakla beklenen kişi yani Drake. Bakalım, onun kitabından gerçekten iyi bir şeyler bekliyorum. Umarım macerası daha bol olan bir kitap okuruz.



Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »