Koruyucu Meleğim (Crown's Spies, #2)

10 puan

Cainewood Markisi Caine, dük olan babasının hükümet adına çalışan iki oğlundan biridir. Dünyevi zevklere düşkün aynı zamanda da korumacı ve onurlu biridir. Asla pes etmediği için ona avcı adı verilmiştir. Bir olayda her şey fazlasıyla aleyhineyken bile azimle düşmanını takip edip sonunda başarılı oluyordu. Kardeşinin ölüm haberini aldıktan sonra görevi bırakmıştır. Kardeşinin intikamını almak için korsan Pagan'ın peşine düşer. İzler katilin Pagan olduğunu gösterir. Ganimetlerini bahtsızlara paylaştırması ile tanınan Pagan'ı henüz gören olmamıştır. Sadece soylulardan çalıp arkasında tek bir beyaz gül bırakır. Kurbanları genellikle sabah uyandıklarında yastığın üzerinde ki gülü bulurdu. Savunma Bakanlığı korsanın başına ödül koymuş Caine ise bunu iki katına çıkarmıştır. Pagan'ı öldürüp kardeşinin intikamını alıp kendisinin ve babasının içini rahatlatacaktır. Gecelerdir Londra'nın yoksul semtinin göbeğinde yer alan bir meyhaneye gider Pagan'ın kendisine gelmesini beklerdi.
Araştırma yaptığı bir gece ortaya çıkıp kendisini öldürmesini söyleyen nefes kesici güzellikte ki Jade işleri tamamen değiştirir. Jade peşinde ki adamlardan kaçarken ölmek istediğini söyleyince bu güzelden etkilenen Caine yardıma koşar. Yardım edeyim derken Caine kendini Jade'nin yalanlarının içinde bulur.

Jade, bir kere okuduğu her şeyi hemen ezberleyebilen, her türlü kilidi açabilen biridir. Okyanustan Caine'nin kardeşi Colin'i çıkarmış ama o önce erkek kardeşini kurtarması gerektiğini söylemiştir. Bu yüzden Caine'i güvende tutabilmek için karşısına çıkar. İki hafta boyunca kendisini koruduğunu sanan Caine'nin yanında kalacak sonra hayatlarına döneceklerdir. Ama bu mümkün olmaz.

Uzun zamandır yazarın bir kitabını okumamıştım. Kitap bittikten sonra bir kez daha anladım ki yazar bu işi biliyor.
Korsan Pagan'ın kimliği, Jade'nin yalanları, koruyanın aslında Jade oluşu tüm olaylar güzeldi.
Kitap çok güzeldi çok beğendim. Yazarın okuduğum diğer romanlarından farklı bir konusu vardı okurken çok eğlendim. Daha ilk bölümden kitap beni bağladı. Jade harikaydı bayıldım ona, o kadar eğlendim ki onun yaptıklarını ve söylediklerini okurken kitabın sonuna nasıl geldim anlamadım. Çok konuşan kızları normalde sevmem ama bu kitapta bayıldım. İlk kitapta ki gibi ilk aşık olan ikna etmeye çalışan erkek bu detayda hoşuma gitti.
Hem güzel bir aşk hikayesi okumak hem de okurken eğlenmek isteyenlere tavsiye edilir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »