Köprü ( Push, #1 )

7 puan

Açıkçası beklediğimden iyi değildi. İçinde gizem olan kitapları sevmeme rağmen tüm kitap boyunca ''gizem bunun neresindeydi?'' diye sorup durdum. Yazarın David hakkında kitaba eklediği flashbackler sır olarak kalsa daha heyecanlı olurdu, aynı zamanda bu kitaba polisiye de dahil olabilirdi.

SPOILER

Aslında kitabın başından beri bu kızları David'in ittiğini, yani psikopat bir şekilde ölüme terk ettiğini biliyoruz ama okumak isteyenlerin hevesi kırılmasın diye spoiler yazayım dedim. O kadar kız kayboluyor, bir şekilde başına bir şeyler geliyor ve hepsi David ile ilişkili. Bunu polislerin çözmesi bu kadar zor muydu gerçekten? Annesiyle alakalı bir şeyler olduğunu kitabın başlarında hemen anlayabilirsiniz. Kızların David tarafından öldürüldüğü de en başından beri belli. Merak etmem gereken her şeyi yazar en baştan söylemiş. Emma ile alakalı farklı olaylar gelişir belki dedim, o da yok. Kitap boyunca havada asılı kalan şeyin ne olduğunu düşünüp durdum ve sonda tahmin ettiğimden farklı bir şey bekledim. Hiç biri olmadı. Yine de yazarın dili çok sade olduğundan kitap hemen bitti ve puanlarımın çoğunu da karakterlerin batmış hayatlarını iyice hissedebildiğim için verdim. Emma'nın üvey zıkkımından nefret ettim, iki erkek kardeşinin masumluklarını yitirişine şahit olan Emma'ya üzüldüm, David'in başına gelenlere ve annesinin 'parçalara ayrılmasına' üzüldüm. Parçalara ayrılmanın nasıl dayanılmaz olduğunu bilirim. Minicik bir çocukken mahvolmuş iki hayatı toparlamak zorunda hissetmesine ve sadece çocuk olduğu için başaramadığında kendini suçlamasına içim acıdı.

SPOILER


Özetlemek gerekirse, bir kaç değişiklik yapılarak daha iyi hale gelebilecek bir konunun böyle harcanmasına sinir olsam da kitap kendini okuttu ve ikincisine de çok bir şey beklemeden başlamayı düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »