Kelebek (Butterfly Trilogy, #1)

10 puan

Koridor Yayınları’ndan çıkan , KELEBEK adlı romanı an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım .

Kitabın ılk tanıtımı yapıldığı zaman açıkçası kapağı bana itici gelmişti .Konusunu da pek anlayamamıştım .Sonra historıcal romance tr sayfasının yöneticisi olan abla, kitabın yorumunu yapmıştı ve yorumu okuduğumda kafamda kitap biraz şekillenir gibi oldu .Sonrasında İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda ,kitabı gördüm hatta stand elemanı baya bir methetti lakin hala tereddüdüm vardı .Sonra , kitabın okuyan arkadaşların ve bir ablanın yorumunu okuyarak kitabı almaya karar verdim .

Gene de endişeliydim kitap hakkında .Çünkü kitabın tarzı , benim tarzım dışıydı .Neyse okumaya başladım .Bir kere çevirisi son derece güzel ve akıcı bir kitap .Kelime hatası yoktu .Sayfalar su gibi akıyordu .Yazı puntosu tam istediğim gibiydi. Bir kitapta en başta bunlara çok dikkat ederim .Benden bu konuda tam puan aldı .

Kitabın içeriğinden bahsedecek olursam ; kitap baştan sona kadar esrarengizliğini bozmayan ,heyecanın son sayfasına kadar nüksettiği bir kitap . Bana göre : kadın edebiyatı ile fantezinin (erotizm ki çok aşırı derecede erotızm yoktu ) harmanlanıp ,çok değişik ve güzel bir kitap ortaya konmuş .

Kitapta; bir sürü kadın karakterin yaşam öyküsü var (Rachel , Maggie ,Carmelita ,Ann , vb ).Ve bu karakterlerin birbiriyle yolları , olaylar sonucunda kesişiyor .Bu kadınların kimi , çok başarılı ama mutsuz , kimi hayatın sillesini yemiş ama asla pes etmeyen kadınlar .
Hele Rachel , ne kadar masum ne kadar temiz genç bir hanımken talihsiz bir olay sonucu , evinden ve ailesinden ayrılır fakat talıhsızlıkler peşini bırakmaz .Ayrıca çok saftır , herkese ınanıcak kadar .Bir gün karşısına çok yakışıklı kendısınden yaşça büyük bir adam çıkar adı : Danny’dir .Bu adam onu hiç istemediği bir hayata sürükleyecektir .Onun saflığından yararlanacaktır .Fakar Rachel ,çok iyimser bir insan olduğu için hayata her daim pozitif bakan bir insandır .Ancak en büyük darbeyi , sevdiğim adam Danny’den yiyecektir.Bu darbe onu kendisine getirecek ve hayatının dönüm noktası olucaktır .Asıl olaylar zinciri bu darbeden sonra başlayacaktır .(Fazla detaya girmek istemiyorum ,okuyun görün )

Her sayfasını soluksuz okuduğum bu kitabı, herkesin okumasını özellikle hemcinslerimin (KADINLARIN ) okumasını tavsiye ediyorum .Kitabın içerisinden çıkarılacak çok ders var .

Ve inşaallah bu kitabın filmi olur .Filmi olursa , iyi bir senaryo ve oyuncularla ,konu itibariyle OSCARI alacağına eminim .Abartmıyorum .Çok etkilendim .

Son olarak bu kitabı çıkardığı için “KORIDOR YAYINLARINA” sonsuz teşekkür ederim .Devamı var sanırım bu kitabın ,heyecanla devamını beklıyor olacağım .Saygılarımla…

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »