Kayıp Dük (Two Dukes of Wyndham #1)

6 puan

Jack Audley eski yüzbaşı yeni hayduttur. Sorumluluk almak istemeyen, okuma yazma bilmeyen, kaygısız, hiç bir şeyi dert etmeyen, neşeli bir insandır. Asil olmayı ise kesinlikle istemez. Fakat soymak için durdurduğu araba büyükannesi Wyndham Düşesinin arabası çıkar. Jack'in babası soylu bir İngiliz'dir ve İrlanda'da annesine aşık olup evlenmiştir. İngiltere'ye gitmek için yola çıktıkları gemi batınca ölmüştür. Annesi ise kendisini doğurduktan sonra ölmüştür. Jack'i ise teyzesi büyütmüştür.
Düşesin torunu olduğundan haberi yoktur fakat düşes Jack'i görür görmez tanır. Yirmi dokuz yıl önce ölen en sevdiği ortanca oğlunun aynısıdır. Jack'in babası öldükten bir yıl sonra düşesin büyük oğlu ve kocası ölmüştür. Bu yüzden unvan küçük oğluna sonrada onun oğlu Thomas'a kalmıştır.

Düşes Jack'in hakkı olan düklük unvanını almasını ister bu yüzden onu kaçırıp evine götürür. Jack'in gayrimeşru olmadığının kanıtlanması gerekmektedir. Fakat Jack Wyndham Dükü olmak istemez ve düşesin yardımcısı Grace Eversleigh'e aşık olur. Düşes ailesi öldükten sonra Grace'i refakatçisi olarak yanına almıştır. İşi ne kadar zor olsa da Grace yılmadan işini yapan, neşeli, sevecen, bilgili biridir ve Jack'e karşı koyamaz.

Jack'in meşruluğunu öğrenmek için düşes, iki kuzen, Grace, Thomas'ın nişanlısı Amelia ve onun babası İrlanda'ya gider. Birde Amelia'nın babası kızını bir düşes olması için daha bebekken nişanlamıştır ve dük kim olursa olsun kızı ile evlenmesi konusunda ısrarcıdır. Jack ise dük, haydut, asker ne olursa olsun Grace'i yanında ister onunla evlenmenin bir yolunu bulmaya kararlıdır. Grace ise ne kadar severse sevsin Jack eğer dük ise soylu biri ile evlenmesi gerektiğini bildiğinden çıkmazdadır. Böylece herkesin bilinmeyene doğru ilerlediği yolculuk başlar.

Açıkçası kitabı çok beğenemedim. Jack eğlenceliydi o vurdumduymaz halleri hoşuma gitti ama kitap daha iyi olabilirdi. Durağan olaysız bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »