Kaşıbeyaz

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/02/kasbeyaz-seda-ozerbay-kitap-yorumu.html

Yazarın kalemi için için güzel bir izlenim oluştu kafamda. Keza seçilen konu da oldukla hoşuma gitti.
Ana karakterimiz babasının borçlarını ödemek için kumar oynamayı öğrenmiştir. Hem de en ince hilelerine kadar. Tabi bu marifetlerini sergilediği mekanın sahibi Akın'ın gözünden hiçbir şey kaçmaz, Hazal'da parayı geri iade etmemek için kendini ona şaşırtıcı bir teklif yaparken bulur.
Erkek karakterinde hiçbir kusur olmayan bir romandı. Yani genelde aşırı kıskanç olup her şeyi batırırlar ya da kızı dinlemez hemen sağda solda saçma sapan hareketler yaparlar çoğu. "Gerçi biz onları da öyle seviyoruz."Ama Akın, namı diğer Kaşıbeyaz okuduğum en oturaklı, söz dinleyen, anlayışlı karakterlerden biri oldu.
Hazal oldukça saftı çoğu konuda. Özellikle babasının davranışlarına rağmen ona yüz çevirmemesi, yardım etmeye çalışması, katlandığı şeyler birçok defa sinirlenmeme neden oldu. Bu kitapta babası bir, Elif adlı bir başka karakter ikinci, Hakan pisliği üçüncülük ile pişkinlikleri ve iğrençlikleriyle sabrınızı zorlayacak karakterler.
Hazal, sevilecek bir biri. Aslında çok iyi davranışları, göze aldığı şeyler ve fedakarlıkta bulunması ama kıymetini bilmediler kızın.
Kaşıbeyaz'ımızın kumarhanesi oldukça güzel betimlenmişti, orada geçen sahnelerde sanki bir casinonun içinde gibiydim. Hazal'ın orada yaptığı, hileleri saymıyorum başka bir hareketi, kızım sen yürek mi yedin diye düşünmeme sebep oldu.
Okuması keyifli, sıcak bir kitaptı. Türü sevenlere tavsiye ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »