Karşı Konulmaz Aşk

8 puan

Eliza Farrell insanların geleceklerini görebilen bir astrologtur. Bu işten para kazanır.
Babası borç yüzünden hapistedir ve onu çıkarabilmesi için para kazanmalıdır. Bir aktristin yıldız falını çıkarır. Kadın lordu ile evlenecek miyim diye sorunca bunu görmez ilişkilerinin bittiğini görür. Lordunun da sevgiye ihtiyacı olan, birine kendini delice adaya bilecek bir adam olduğunu söyler. Kimse Edward Neville'nin Şimşeklerin Efendisinin sevgi dolu bir adam olduğuna inanmaz çünkü tüm dünya onun kalpsiz olduğunu bilir. Bu yüzden Eliza dolandırıcı olarak görülür. Edward'da sevgilisinin kötü yorumlarını duyar ve ondan sıkıldığını söyleyerek ayrılır.

Edward'ın abisinin vasiyetinde ki şartları yerine getirebilmesi için annesinin yanına giderken metresinin yanında gelmesi gerekir. Bu yüzden onun yerine geçecek birini bulmalıdır. Planlarının bozulmasına neden olan Eliza'ı görünce bir kadına ihtiyacı olduğundan metresi olarak onu götürmeye karar verir. Eliza'da babasının borçlarının ödenmesi, kitaplarının güvende olması, köpeğini besleyecek birinin bulunması, ve bir miktar para karşılığında bunu kabul eder.

Edward ile annesinin arası iyi değildir. Annesi Edward'ı suçlamakta Edward ise ondan hiç sevgi görmediğinden onu kızdırma peşindedir. Hatta bunun için uğraşır. Eliza ise bu olayların arasında kalır. İkili arasında bir çekim oluşunca da işler karışır.

Farklı bir konusu var özellikle astroloji kısımları. Bunları sık sık görüyoruz kitapta. Sıkılmadan okunan güzel bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »