Karşı Konulmaz Aşk

8 puan

Kendi kazdığı kuyuya kendi düşen Lord Edward Neville nam-ı diğer Şimşeklerin Efendisi ile karşınızdayız. Kitap oldukça güzel bir tarihi aşk romanıydı.
Kahramanımız Eliza, geçimini yıldız fallarıyla sağlayan biri. Yine işlerinden biri oyuncu Violet olur. Onun, metresi olduğu adam ve işi arasında falına bakmasını ister. Tabi, gelişen diyaloglar sonucunda, Lord Hartwood kendisi hakkında söylenenleri duyunca metresini terk eder.
Ve bunun sorumlusu olan Eliza’yı kaçırır. Amacı onu metresi yapmaktır, asıl şaşırtıcı olan Eliza’nın bunu kabul etmesidir. Genç kadının paraya ihtiyacı vardır ve birkaç ufak şart sonrası bunu kabul eder.
Edward’ın bir metrese ihtiyacı vardır tabi bunun nedeni bambaşka bir şey. İleriki zamanlarda Eliza’nın onu terk etmemesi için türlü türlü yalanlar söyler. Aslında dedikleri doğrudur tabi kendisi tam bir hödük olduğundan fark etmesi biraz zamanını alır.
Konusu değişik, yıldızlar ve gezegenler ile çok güzel bir şekilde harmanlanmış. Rahatsız olduğum tek nokta, çeviri hatası mı yoksa yazarın yazımından mı bilmiyorum ama anlatım bozuklukları vardı. Giderilmiş olsaydı, 10 üzerinden 10 alan bir roman olabilirdi benim için.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »