Karanlıklar Dükü (Maiden Lane #6)

9 puan

Artemis Greaves'în vikont babası kont olan babası ve ailenin geri kalanıyla ayrı düşmüş, talihsiz yatırımlar yapmış ve delirmiştir. Abisi sarhoş bir halde delirip üç kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle haksız yere hapsedilmiştir. Babası bir sene önce ölmüştür. Bu süreçte yatalak, ölüm döşeğinde olan annesi ile parasız kalmışlar, nişanlısı nişanı bozmuş, kont büyükbabası mektupların hiçbirine cevap yazmamıştır. Artemis çaresiz bir halde tek başına ortada kaldığında ikinci dereceden kuzeni Penelope ona refakatçilik işini teklif etmiş kuzeninin refakatçisi olarak işe başlamıştır. Kuzeni ile St.Giles sokaklarındayken karşılarına çıkan üç hayduttan onları St. Giles Hayaleti kurtarır ve hayaletin yüzüğü elinde kalır. Hayaletten etkilense de ilgilenmesi gereken başka konular vardır.
Kuzeni Wakefield Dükünün dikkatini çekmek ister. Artemis'in kaderi kuzeninkiyle bağlantılıdır. Çünkü düşüncesiz, kimseyi umursamayan kuzeninin evlenip gideceği eve yerleşmek zorunda kalacaktı.

Wakefield Dükü Maximus Batten on dört yaşındayken anne ve babası St. Giles'ta öldürülmüş ve onların cinayetine tanık olmuştur. İki hafta hiç konuşmadıktan sonra kendine gelmiş ve ailenin tüm sorumluluğu ona kalmıştır. Anne babasını öldüren kişiyi yakalamak için yıllarca bir iz bulma ümidiyle gezinmiştir. Hayatının yarısından fazlasını bu amaçla hayalet olarak geçirmiş, evlenmemiş, kendine arkadaş edinmemiş, sevgilisi olmamış, tüm zamanını tek bir şeye adamıştır. Babası kendisi için canını vermiştir ve babasının anısına saygı göstermek adına ona en uygun düşes adayıyla evlenmek ister. En uygun eş adayı da fazlasıyla yüklü bir çeyizi olan, güzel leydi Penelope'dir St. Giles'ta ikilinin hayatını kurtardığında asıl ilgisini çeken çizmesinde bıçak saklayan ve onu kullanmaya hazır olan Artemis olmuştur. Ona hayranlık duyar, etrafındaki hiçbir kadın bugüne kadar böyle bir cesaret örneği sergilememiştir. Fakat bunların bir önemi yoktur ve evleneceği kişi konusunda kararını vermiştir. Bu yüzden davette Penelope ile ilgilenmeye başlar.

Artemis'in hayata dair ne varsa elinden alınmış, hiç kimse hiçbir zaman fikrini sormamış, istekleri ve ihtiyaçları ile ilgilenen olmamış, bir sürü şeye maruz kalmıştır. Kendisi herhangi bir şey yapma şansına sahip olamamış, oradan oraya itilmiş, manipüle edilmiştir. Kaderi ile uzun süre önce barışmıştır. Hayal ettiklerinin artık gerçekleşmeyeceğini kabul etmiştir. Fakat Maximus'un kuzeni ile vakit geçirmesini kıskanır. Onun gibi bir erkeğin özlemini çeker ama daha ulaşılabilir bir erkeğe bile asla sahip olamayacağını, kaderinde yalnızlıktan başka bir şey olmadığını, bekarlığa mahkum olduğunu düşünür.
Maximus kuzeni yerine Artemis'i düşünür. Onun yumuşak başlı bir cemiyet kadını olmadığını, vahşi özgür tehlikeli bir tanrıça olduğunu bilir. Özenle kurduğu hayatında Artemis için yer olmasa da onu düşünmeden yapamaz. Artemis ile evlenemezdi. Babasının anısına borcu, bir dük olarak doğru şeyi yapma mecburiyeti buna izin vermez. Onsuz yaşayamazdı ve kuzeni ile evlenip uygun gördüğü sürece birlikte olmaya devam edecekleri bir ilişki ister.
Artemis için bir yuva, koca, aile artık çok uzağındadır. Onlara asla sahip olamayacaktı ama bunun hayatını istediği gibi yaşayamayacağı anlamına gelmeyeceğini, yeni bir hayat kurabileceğini kabul eder ve ilişkileri başlar. Suçluluk duygusu, insanların öğrenmesi, Maximus'un peşinde olduğu katil, Artemis'in abisi derken kitap biter.

Maximus neredeyse yirmi yıldır peşinde olduğu ailesinin katilini öldürmekten daha önemli bir şey bulur. Artık Artemis olmadan hayatta kalamazdı. Katili günün birinde bulabilirdi ama Artemis'i kaybederse hayatın artık bir anlamı olmazdı. Artemis'de sonunda özlemini çektiği hayata kavuşur.
Daha hareketli bir kitap beklerdim. İkilide, hikayeleri de farklı değildi ama yazarın her kitabı okunmaya değer.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »