Kara Kış Beyaz Düş

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/kara-ks-beyaz-dus-fatma-erdek-kitap.html

Fatma Erdek yine bu romanını okuması kolay, akıcı bir dil ile yazmış. Okuması kolaydı ama aynı zamanda bir o kadar zordu.
Yazar bu kitabında aşkı işlese de daha çok genç bir kadının yaşadığı travmadan sonra her şeyi geride bırakmaya çalışmasını konu almıştı.
Zeynep, gerçekten güçlü bir karakterdi. Yıllar boyu susmak zorunda kalması, susmasıyla her şeyin daha kötü hale gelmesi...En sonunda ise son yıkıcı bir darbeyle parçalanmasına rağmen yine de ayakta durmaya çalışıyordu. Ayakta durmakla kalmayıp, o toprakların acımasız yüzünün kurbanlarından Akgül'e yardım etmesi, onda kendini görmesi...
Tabi bir hakim olan Zeynep'in görev için geldiği Narman'da Akgül ile sınırlı değil her şey. Yörenin yüzbaşısı Güven ile karşılaşmaları, birbirlerine olan davranışları da bir o kadar güzeldi. Zeynep'in onun karşısında geçmişi yüzünden bocalayışı, ilişkilerinde onu karanlık bıraktığı taraflar yüzünden yaşadıkları sıkıntıları da yer vermiş yazar. Öyle her şey hemen düzelmedi, bu açıdan sevdim, yoksa inandırıcılığı kalmazdı hiçbir şeyin.
Zeynep'in annesi, zayıflığı ile beni oldukça sinirlendirdi. Bir erkeğe kul köle olması, onu herkesten, kendi kızından bile gizli gizli kıskanması, yaşadığı şeylere rağmen onu normal görmemi sağlayamadı hiçbir şey. Normal de değildi zaten.
Zeynep, gerçekten güçlü bir karakterdi. Her satırda, yaşadıklarında, yüzleşebildikleri ve yüzleşemedikleriyle boğazımda zor geçen bir yumru bıraktı bende.
Kitapta hem Zeynep'in neden o hale geldiğini okuyorduk geçmişte, hem de bir yandan Narman'a gelişiyle yaşadıklarını. Bu açıdan daha akıcı bir hale gelmiş bölümler bir bütün olarak.
Fatma Erdek kalemini severler zaten bu kitabı kaçırmaz, yeni okuyucular içinse önerdiğim bir yazar.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »