Kara Altın (Dark, #3)

9 puan

Dark Serisi #3 Kara Altın | Kitap Yorumu
Kara Altın ile bu sefer Karpatya dağlarından, San Francisco’ya geçiş yapıyoruz.
Halkından uzaklarda, ruh eşini arayan, bir yandan da vampirleri, yani halkının katillerini avlayan altın renkli savaşçı Aiden Savage ve bir vampir tarafından zorla kaçırılıp onun eşi yaptırılmaya çalışan Alexandria.
Serinin üçüncü kitabı, Aiden’ın yaptıkları ve gerekse Alex’in kardeşi Joshua ile daha da eğlenceli oldu. Karanlık havasını seviyorum bu serinin ama bu tarz şeyler de güzel olmuş.
Alex bir ruh eşi. Dolayısıyla ölümsüz Karpatyalı ve vampirler için oldukça kıymetli bir hazine. Serinin daha önceki kitaplarından da hatırlayacağınız gibi türün kadınları oldukça az kız çocuk sahibi oluyorlar ve bu da soylarının tükenmesine, erkeklerin ise ruh eşlerini bulamamaları nedeniyle delirip vampir olmalarına neden oluyor. Alex gibi psişik insanlar ise Karpatyalılar’ın ruh ikizi olabiliyorlar ama normal insanlar için geçerli bir şey değil bu.
Kadın kahramanımız tam bir 21. Yüzyıl kadını. Bağımsız, emir almaktan hoşlanmayan ve kendi kararlarını almak ve bunların sorgulanmamasını isteyen biri. E Aiden ise 800 yaşında bir Karpatyalı olarak zamanında ruh eşini emirleri ile yönlendireceğini düşünse de Alex ile karşılaştığında kendini ona boyun eğerken buluyor. Tabi bu zamanla gelişen bir şey başlarda çiftimiz, daha doğrusu Alexandria bu duruma oldukça karşı, özellikle de hiç bilmediği bir dünyaya adım attığından dolayı. Her ne kadar Alex’e sinir olduğum durumlar olsa da onu da yargılamadan öyle seveceğim. Aiden’ı ise sevmek için çok çabalamak gerekmiyor her şey bir anda oldu baştan uyarayım :D
Sevdiğim nadir vampir serilerinden biri. Karanlık atmosferden hoşlananlar için ideal olduğunu düşünüyorum. Aiden sarışın bir karakter, bir kısımda esmer diye bahsedilmiş bu kısım haricinde bir çeviri hatası ile karşılaşmadım. Kitabın sonlarına doğru ise en merak ettiğim karakter Gregori görücüye çıktı. Bir sonraki kitap onun. Okumak için sabırsızlanıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »