Kalbin Ateşi (Ateş Serisi-3)

10 puan

Davina Murray zeki,dediğim dedik,katı,tuttuğunu koparan,küfürbaz ve çok güzel bir İskoç kızdır. Anne ve babası yangında ölmüş kardeşinden başka kimsesi yoktur. Ona bakmış ve tüm hayatı kardeşi ve yetiştirdiği koyunlar olmuştur. Kardeşi Alina terk edilmiş ve onun nişanlanmak üzere olduğu haberini alınca da bebeğini düşürmenin bir yolunu bulmuştur. Günler süren suskunluğundan sonrada manastıra gitmeye karar vermiştir.
Davina'da Thomas Ramsey yüzünden kardeşinin başına gelenlerin hesabını sormak, intikam almak için Londra'ya gitmeye karar verir. Thomas'ı kendisine aşık edip terk edecek ve perişan halde bırakacaktır.
Planını uygulamak için bir akrabasının yanına gider ve Thomas ile tanışır. Onu kendine hayran bırakır. Ama bir engel ile karşılaşır Thomas'ın kuzeni Abbey Kontu Stephan Ramsey.

Stephan kuzenini evlendirmeye kararlıdır. Yaşadığı aşk acısından sonra bir daha aynı duruma düşmesini istemez. Bu yüzden kuzenini rahat bırakması için onun başını döndüren kadının karşısına çıkar. İkili görür görmez birbirinden etkilenir ama Stephan onun bir şeyler sakladığını anlar. Fakat çekime karşı koyamaz ve onunla birlikte olmak ister. Kuzeni ile Davina'ı birlikte düşünmeye, ona dokunmasına katlanamaz hale gelir.
Bir süre kaçma kovalama olayı yaşanır. Davina intikam derdine düşer fakat bilmediği gerçekleri öğrenir. Aslında kardeşi Thomas'ı aldatmıştır. Öğrendiklerinden sonra kardeşi ile yüzleşmek ister bir de Stephan'dan ve duygularından kaçmak ister. Gerçek kimliği ortaya çıkar. Kardeşi de manastırda intihara kalkışınca yeniden evine döner. Zor zamanlar yaşarlar. Kardeşi iyileşmeye çalışırken dedikoduların ve erkeklerin hedefi olurlar.
Stephan ise bu süreçte onları izlemesi için birini tutar. Ve Davina'nın yeniden Londra'ya gelmesini sağlar. Kaçma, kabul etmeme olaylarından sonra Stephan'ın evinde ki davette yeniden bir araya gelen ikili bu kez daveti birlikte geçirir. Stephan onu babasının sevgilileri için hazırlattığı daireye yerleştirir. Davina ilişkilerinin gizli kalmasını istese de bu oda durumu ve araya girenler sayesinde haber yayılır. Herkes gerçek kimliğini öğrenir ve Stephan'ın nişanlanmak üzere olduğu söylentilerini de duyunca Davina ilişkilerini bitirip evine döner. Kısa bir ayrılıktan sonra Stephan'da nihayet duygularından emin olur ve mutlu son gelir.

İntikam ile başlayan olay aşka dönüşür. Bu süreci okumak çok keyifliydi. İkiliyi sevdim. Alina'ı bir türlü sevemedim.
Serinin diğer çiftleri de bol bol yer aldı. Erkekleri bir arada okumaya ayrı, kadınları bir arada okumaya ayrı, hepsini bir arada okumaya ise ayrı bayıldım.
Kitap sonunda Sophie ve Brendan çifti ikizlerinden sonra bir bebek bekliyor.
Adrian ve Isabel çiftinin kızlarından sonra bir kızları daha oluyor ve kitap sonunda bir oğulları olduğunu da öğreniyoruz. Thomas ve Alina farklı kişiler ile evleniyorlar ve çocukları var. Çiftimizin ise üç yaşında bir oğulları var. Yani kitap sonunda bol bol evli mutlu çocuklu bölümleri okuyoruz. Harika bir sondu okurken çok keyif aldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »