Kalbin Ateşi (Ateş Serisi-3)

10 puan

İlk olarak seriyi bitirmenin sevincini yaşıyorum neydi o bekleyiş süresi tam bir azap gibiydi. Sağolsun yazarcım da sayfada ki alıntılarla iyice kızıştırmıştı ama çok şükür bitti. Artık istediğim zaman istediğim dakika sevdiğim beğendiğim yerleri okuyabileceğim yani kitabın tamamını serinin tümünü diye belirtmek isterim smile ifade simgesi

Kitaba gelecek olursak açıkçası okuduktan sonra beklediğimi bulamadım bu harika bir şeydi. Çünkü neredeyse her yorumda Stephan melek gibi, alttan alan, yumuşak olan taraf olarak belirtilmişti ki Şeytan da bir melek doğru, (Kitabı okur okumaz yorum yapmazsam böyle olur işte böyle bir cümle kitapta da geçiyordu sanırım inş karıştırmıyorumdur çook utanırım:) Efenim neyse.. Hiç öyle birisi değildi valla nerede alttan alıyor pardon ben kaçırdım da benim görüp okuduğum en son bölümlerde ama olsun o kadar da ne kadar çok çektirdi kızımıza. Üstelik Davina sıradan olmaktan çok farklı güçlü, aklı başında, ne istediğini bilen, sevdikleri için Dünya’yı ateşe verebilecek bir İskoç kızı. Gerçi başına ne geldiyse bu en son madde yüzünden geldi ya.

Davina.. Tam bir İskoç kızı. Ailesi öldükten sonra kardeşine hem anne hem baba hem de abla olan Dünya’nın tüm güzelliklerini kendi hayatından çalıp kardeşine ilave eden kendisine koyunlardan ve kardeşinden oluşan bir dünya yaratan.. Bu yüzden kardeşinin başına gelen skandal yüzünden gözü döndü haklı da ama Alina’ya çook kızdım tavırlarından dolayı upset ifade simgesi Davina günden güne bir çiçek gibi solan kardeşinin intikamını almak için harekete geçiyor. Fakat intikam ararken aşkı buluyor. Ve bunda Stephan’ın hiçbir katkısı yok yani varda Daina Stephan’a güzel ve alttan alan tavırları için aşık olmuyor smile ifade simgesi

Benim için en özel yerler 1. Si Davina bazı aksilikler dolayısıyla İskoçya’ya gittiği ve ardından tekrar Londra’ya dönmek durumunda kaldığı zaman Stephan’la ilk karşılaşmalarında olan diyalogları. Davina’nın kırgınlığı ve bunu dile getirişi çok güzeldi..

2. si Stephan’ın istemeyerekte olsa Davina’yı küçük duruma düşürmesi. İstemeyerek diyorum ama bu tamamen Stephan’ın düşüncesizliğiydi.. O kısımları okurken çook sinirlendim ve Davina bir yığın dolusu hakaret edebilir olay çıkarabilirdi ama bence davranışı çok asildi.

3. olarak serinin diğer kitap karakterlerinin de kitap da fazlasıyla ve sıkmadan yer almasıydı. Nasılda özlemişim, üç erkeğin diyaloglarını, Isabel’in çatlaklığını Sophie’nin uzlaştırma tarafını.

Daha sayabileceğim bir sürü sahne var aslında, Davina’nın Kate ile parkta ki ilk diyaloğu, yağan karın altında ki ilk yakınlaşma, stephan’ın hatalarını telafi etmesi ve final.. Yalnız hep Stephen’ı suçlamışım ne kadar olayları Davina yaşasa da benimde hem cinsi olarak gururum kırıldı yani :)) Ama bu demek değil ki Stephan kitap da lağnet bir şeydi aksine çook yakışıklı, sempatik tavırlı, gülümsediğinde yanağında beliren çukur gamzesi bunları düşününce de, Davina kızım sen bir dünya turuna çık ben onu adam ederim demek istemedim de değil ama okuyanlar bana hak verir ki Stephan’ın cazibesi karşısında hiçbir genç kız ayakta duramaz. Bu sadece okuyanların anlayabileceği bir duygu ve sizde aynı duyguları paylaşmak istiyorsanız kitabı kesinlikle okuyun kaçmaz bu seri bu kitap :)) Ay yalnız yorumu bitiremiyorum her defasında aklıma dikkatimi çeken başka konular geliyor bu son olsun.. Kitap serinin diğer kitaplarına göre daha cüretkar ve duygu yoğunluğu olarak en iyisiydi diyebilirim.. Ama hala favori kitabım Aşkın Ateşi grin ifade simgesi Sondu bu valla yazmıyom başka bir şey :))

En sevdiğim yeri alıntı yapmazsam olmaz :))

Stephan kaşları çatık bir vaziyette yola bakmaya devam etti. Söyleyemediği kelimeler içinde birikip gergin bir yay şeklini alıyordu sanki. “Davette sana ben eşlik etmek istiyorum.”
Davina afalladı. “Sen de mi katılacaksın?”
“Elbette, bir senedir bu daveti bekliyordum.”
“Eminim öyledir.”
“Zamanını söyle, o akşam tam vaktinde kapında olacağım.”
Davina davetin gerçek olup olmadığını bile bilmezken zamanını nasıl bilebilirdi ki? Tabii itiraf etmek yerine, “Bir senedir beklediğin davetin gününü hatırlamıyorsan sana neden yardım edeyim?” diye söylenmeyi seçti.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »