Kalbimi Çaldın

7 puan

Cordelia Winslet annesi ve babası öldüğünden beri büyükbabası ile yaşamaktadır. Büyükbabası iki haftadır Wayne malikanesin de işe başlamıştır. Cordelia'nın orada yaşadığını saklamak zorundadırlar. Bu iş önce kolay iken evin sahibi Wayne Dükü Edward Alexander Wayne gelince işler değişir.

Edward'ın babası sevgilisi için girdiği bir düello da ölünce büyükbabası da ona benzer düşüncesi ile onu disiplinle eğitmiştir. Edward ise annesi ölünce Wayne malikanesinden ayrılmıştır. Londra'da bir yandan eğlence peşine düşmüş bir yandan da servetini katlamıştır. Yedi sene önce orduya katılmış yaralanınca da son üstün hizmet nişanını alıp ayrılmıştır. Evine ise seneler sonra sevgilisi ile bir parti vermek için döner.

Cordelia bir gece acıkınca mutfağın penceresinden eve girer ve tıka basa karnını doyurur. Tam çıkacak iken Edward'a yakalanır. Edward beğendiği Cordelia'dan bir öpücük alır ve karşılığı kasıklarına aldığı darbe olur. Elinde kalan ise eski bir ayakkabı olur. Külkedisini elinden kaçırır ama gerçekleri öğrenmesi fazla sürmez. Cordelia ahırda çalışmaya başlar. İkili büyükbabasına yakalanınca da hemen evlenirler. Dedikoduları önlemek, Cordelia'ı sosyeteye takdim etmek için evliliklerini gizlerler. Tam ilişkileri düzelmiş iken araya giren yanlış anlamalar, kıskançlıklar ise işleri değiştirir.

Yaşananları önce kadın, sonra erkek karakterin tekrar tekrar anlatması sıkıcı oldu. Cordelia'nın söyledikleri, hep fevri halleri, seviyorum derken bile sert sözleri, yaptıkları genel olarak kendisi iticiydi. Cordelia'ı hiç sevemedim. En sevmediğim kadın karakter oldu diyebilirim. Bazı konuşmalar katlanılır gibi değildi. Bir de Cordelia bir şeyler söylüyor ya da yapıyor Mark kahkahayı patlatıyor. Cordelia pişman oluyor bu sürekli tekrar eden döngü ve diğerleri yüzünden kitap bitmedi uzadı uzadı. Fazlasıyla esinlenme vardı. Güzelim konu, güzelim olaylar işlenemedi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »