Kafes

8 puan

Zor günler için sakladığım kitaplardan biriydi Kafes. Bununla beraber kitaptan uyarlanmış filmi çıkınca artık daha fazla beklemesine gönlüm razı gelmedi.
Ne olduğu belli olmayan nedenlerden dolayı insanların birbirini yada kendilerini öldürmeleri ile başlıyor kitap. Hem geçmiş hem şimdiki zaman aralığında olaylar anlatılıyor. Bir tür kıyamet sonrası hayatta kalma kurgusu. Fakat kıyamete neyin neden olduğu belirsiz.
Gayet akıcı,hayal gücünüzü destekleyen bir anlatımı var kitabın. Gerilim öğeside hiç yabana atılacak gibi değil.
Filme gelirsek bir kere Sandra Bullock bana göre rolünün hakkını vermiş. Yine kitap bence uyarlanabilecek en güzel şekilde uyarlanmış.
#spoiler
Filmi seyrettikten sonra bir çok yorum okudum. Mesele kitabın alıntı olduğunu yazmış biri. Post-apocaliptik bir kurgunun başka bir kurguya benzemesi normal degil mi? Bu tarz bir çok kitap okumuş yada film seyretmişizdir. Bir diğer konu ise insanların delirmesine neden olan seyin açıklanmamasıydı. Bana göre açıklansa ortada bir gizem öğesi kalmazdı ve etkisi bu kadar derin olmazdı.
En büyük derdim ise yayınevi bir hikaye ekleyerek kitabı yeniden bastı. Şimdi ben bu hikayeyi nasıl okuyacağım😓Beni bir kitapçı da yarım saat unutun en iyisi 😁

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »