Kadının Adı Yok

5 puan

Üniversiteye giderken iki boş ders esnasında arkadaşımdan alıp okuyup geri verdiğim bir kitap. Kitabın mottosu kadınlar "Sakın evlenmeyin!" ve "Sakın Çocuk Doğurmayın!". Evlilik sizi bir erkeğin eline oyuncak eder, çocuk doğurmak sizi yaşlandırır ve çirkinleştirirdi. Evli olmadığı adama para veren zengin ve ünlü kadınları, evlilik dışı ilişkilerde senelerce dayak yiyip yine o adamdan vazgeçemeyen toplumsal statüsü yüksek, maddi gücü olan, eğitimli kadınları görünce kadının ilişkide aşağıda kalmasının evli olup olmamasına ya da sosyal statüsü ile alakalı olmadığın kadının ilişkideki tavrı ile birebir bağlantılı oluyorum. Çocuk doğurmanın insanı yaşlandırdığı savına gelirsek Uma Thurman 42 yaşında üçüncü kez anne oldu, Monica Bellucci ikinci çocuğunu 45 yaşında doğurdu, Yeşim Salkım ikinci çocuğunu 43 yaşında doğurdu. Victoria Beckham üç çocuk doğurdu,Victoria's Secret markasının 'Melek'lerinden Alessandra Ambrosio iki çocuk annesi olduğu halde kusursuz fiziğe sahip. Duygu Asena'nın saptamasına bakarsak bu kadınlar şişman, çirkin kadınlar olmalıydı. Rahmetli Duygu Asena kendi hayat düsturları üzerinden bu kitabı yazmış.

Sizin kendinize saygınız varsa kocanızında size saygısı vardır. Zaten siz kendinize saygı duyuyorsanız, saygısız bir adam kocanız olarak kalamaz. Doktorların dediğine göre sağlıklı bir kadın hamile iken iyi beslendiği sürece fiziksel olarak kendisini yıpratmadan dört doğum yapabilir.

Ayrıca kadınlar doğum yapmaz ise insan ırkı nasıl üreyecek meraktayım. Henüz mekanik-yapay rahim icat edilemedi. İnsanoğlunun soyu kuruyabilir bu görüşte çok kadın olursa.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »