Josh ve Hazel'ın Sevgili Olmama Rehberi

5 puan

Hazel neşeli, geveze, coşkulu, dağınık, kendini aptal durumuna düşürmekte üstüne olmayan biridir. Josh ile çıkmamayı kendisini onun karşısında tamamen sevgili olunamayacak biri gibi göstererek başarmıştır. İlk tanıştıklarında üstüne kusmuş, onu oda arkadaşıyla birlikteyken çıplak görmüştür. Josh asistanken ödevi için ek süre istediğinde onunla yakın arkadaş olmanın kaderinde yazdığını birlikte olarak bunu bozmaması gerektiğini anlamıştır. Ama ne yazık ki Josh mezun olmuş onu tekrar görene kadar aradan seneler geçmiştir. Hazel artık ilkokul öğretmenidir ve arkadaşının evinde abisi kusursuz kelimesinin sözlükteki karşılığı Josh ile karşılaşır.

Josh fizyoterapisttir. Hazel'in tüm çılgınlıklarına rağmen masum ve vahşi bir havası olduğunu düşünür. Kız arkadaşı vardır ve kardeşi ortak noktaları olmadığını ayrılması gerektiğini düşünür. Eğlenceye ihtiyacı olduğu içinde eğlenceli olan Hazel ile sosyalleşmesini ister.
Hazel'in evini su basar Josh kız arkadaşının yanına gideceğinden evinde kalmasına izin verir. Kız arkadaşının uzun süredir kendisini aldattığını öğrenir ve en büyük destekçisi hayatına renk getiren Hazel olur.

İkili birlikte vakit geçirmeye, başarısız çifte randevulara çıkmaya başlar. En iyi arkadaşlardır ve tek seferlik yakınlaşmaları olur.
Josh Hazel olmadan sıkılır hep onunla zaman geçirmek ister. Nasıl olurda kimsenin Hazel'in çılgın ve harika olduğunu göremediğini merak eder.
Hazel ise zor biri olduğunu bu yüzden doğru insanı bulmanın kolay olmayacağının farkındadır. Sevimli, tuhaf kızla sevgili olup sonra onun sakinleşip sıradan bir kız arkadaşa dönüşmesini isterler. Sevgili olunabilir biri olmak için kendini değiştirecek değildir. Kendisi olmak onun için yeterlidir ve Josh değişmesini istemez. İkisi de farklı olduklarını, birbirlerine uygun olmadıklarını bilir. Fakat hislerine karşı koyamazlar.
Josh Hazel'in yanında olması için bir ömür yetecek kadar yangın söndürücü almaya, her gün berbat krepler yemeye razıdır. Artık en yakın arkadaşı sevdiği kadındır. Hazel'de aşıktır ve iyimser olmasına rağmen o bile böyle güzel bir hayatı olacağını hayal etmemiştir.

Yazarın kolay okunan, basit sevemediğim kitaplarından.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »