İyi ki Geldin (Blossom Street Serisi 9)

8 puan

Libby Morgan kendisini işine adamış, çalışkan, hedef odaklı bir avukattır. Eşi aile kurmak için kariyerine ara vermesini istediğinde eşinden birkaç yıl daha sabretmesini istemiştir. Eşi bu sürenin uzayacağını düşünmüş ve ayrılmışlardır. Çalıştığı hukuk firmasında ortak olmak ister. Nihayet altı yıldır beklediği anın geldiğini, yaptığı seçimler ve fedakarlıklar için ödüllendirilmek üzere olduğunu düşünür. Diğer tüm avukatlardan daha çok çalışmıştır. Fakat beklediği gibi olmaz ve firmaları zor bir dönemden geçtiği için işten çıkarılır. Libby onları buna pişman edeceğini düşünerek işten ayrılır. Hemen iş bulacağından emindir fakat dört ay geçmesine rağmen iş bulamaz. Hayatı boyunca hiç bu kadar çökmüş hissetmemiştir. Hiçbir şey doğru gelmez. Patronunun normal bir hayat kurması tavsiyesinde haklı olduğunu anlar. İhtiyaç duyduğu şeyin bir mola olduğuna karar verir. Bir amaca ihtiyacı vardır. Savcı arkadaşı Robin'in annesine yün almak için arkadaşı ile Bir Yumak Mutluluk dükkanına gider. Lydia ile tanışır ve orada bir şeyler onu derinden etkiler. Dükkandayken kendini çok özlediği ölmüş annesine yakın hisseder. Bir amaç, hedef için örgü örmek cazip gelir.

Libby bu sayede Lydia'nın kızı Casey ve onun utangaç arkadaşı Ava ile tanışır. Ava'nın annesi geçen yıl ölmüştür ve abisi ile büyükanneleri ile yaşarlar. Ava'yı on üç yaşındaki kendi haline benzetir ve onunla ilgilenir. Kızlarla birlikte erken doğmuş bebekler için şapka örmeye başlar. Şapkaları teslim etmek için onlarla birlikte hastaneye gidince spor salonunda ilgisini çeken Phillip Stone ile karşılaşır. Soğuk, mesafeli davranıp görmezden gelen Phillip'den uzak durmaya karar verir. Çocuk bölümünde gönüllü çalışacaklara ihtiyaç vardır. Libby'nin sıkıntılı ruhunu yatıştıracak bir şeylere ihtiyacı olduğundan gönüllü çalışmaya gider.

Hastanede Phillip'e taş kalpli denir. Hastanede birçok kadının onda gözü vardır ama hiçbiriyle ilgilenmez. Yoğun çalışır ve odağı hastane olunca başkalarına karşı pek nazik olmadığını, kendini unuttuğunu fark eder. Yoğun çalışıp, içine kapanık olduğu için ayrılıklar yaşayınca kendine zaman ayırmaya, hastane dışında bir hayata ihtiyacı olduğunu anlar. Arkadaş, ortak, sevgili oldukları bir ilişkisi, karısı, kendi ailesi olsun ister. Değişmesi gerektiği için yeni başlangıçlar yapar. Libby ile karşılaştıklarında Ava'yı kızı sanmış ve onun hamile olduğunu anlamıştır. Onun kızına yeterince ilgi göstermediğini düşündüğü için sert davranmıştır. Gerçekleri öğrenince ve Libby ile vakit geçirince ondan etkilenir. Libby'de etkilenir Phillip'i düşünmeden yapamaz. Odaklanması gereken konuları kaçırınca bir ilişkinin üstesinden gelebileceği bir şey olmadığını düşünür ve bir ayrılık yaşarlar. Phillip'in önerisi ile kendi işini kurmaya yeni bir adım atmaya karar verir. Phillip Libby'i birini sevebileceğini düşündüğünden çok daha fazla sever. Libby'de aynı şekildedir. Fakat Libby'nin hayatındaki değişiklikler ikiliyi yine bir yol ayrımına getirir. Libby yine kendisini çalışmaya gömerek acısını saklar. İşinde başarılı olur, kanıtlamak istediklerini kanıtlar. Annesinin ondan hayatta başarılı olmasını istediğini anlar. Hayattan çok daha fazlasını istediğini keşfeder.

Robin ve aşık olduğu yargıç Roy ile ilişkisi, hayatını değiştirmesi, daha on üç yaşında olup büyük bir sorunu olan Ava ve yaşadıkları da var. Linda Brad çifti ve kızları bol bol var. Michael çok kısa var ve Macy hamileymiş. Yine yazarın tarzı keyifli, akıcı bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »