İskoçyalı'nın Kollarında (The McCabe Trilogy, #1)

10 puan

Mairin Stuart Kralın gayri meşru kızıdır. Yüklü bir çeyizi olması ise onu evlenilecekler listesinin başına eklemiştir. Bu yüzden manastırda yaşamak zorunda kalmıştır ancak bu şekilde ulaşılması zor olacaktır. Manastırdadır ama henüz ruhsal yolculuğunu tamamlayacak yemini etmemiştir. Küçüklüğünden beri bulunmamak için ettiği duayı ederken manastıra askerler gelir.
Onunla çeyizi için evlenmeye kararlı klan beyi Duncan Cameron kendisini kaçırır. Duncan acımasız, aç gözlü, hırslı bir adamdır. İskoçya'nın en büyük ordusuna sahiptir ve İskoçya kralı bile ondan korkar. Mairin'in çeyizi Neamh Alainn onu yenilmez kılacaktır. Bu yüzden Mairin ile evlenmeye kararlıdır ve evlenmeye ikna etmek için döver. Yaşadıklarına rağmen korumasına aldığı çocuk Crispin ile kaçmayı başarır. Crispin Lord Ewan McCabe'nin oğludur. Babasının adamları olmadan bir yere gitmesi yasakken kendisine bebek gibi davranılmasından bıktığı için Alaric amcasını görmeye gidecekken kaybolur.Fidye için kaçırılacakken kaçar çünkü babası fidyeyi ödeyemeyecek durumdadır buda onları zayıf gösterecektir. Yardımına onu eve götüreceğine söz veren Mairin yetişir. Bir hizmetçinin yardımı ile kaçmayı başarırlar ve Crispin'in amcası Alaric ile karşılaşırlar böylece kurtulmuş olurlar.

Ewan, McCabe klanının lideridir. Klanı sekiz yıl önce sarsıntı yaratabilecek bir saldırıya karşı direnmiştir. Kardeşi Caelen'in sevdiği kadın tarafından ihanete uğramışlardır. Ewan ve kardeşlerinin de ellerinde neredeyse hiçbir şey kalmamıştır. Kocaman bir enkaz yığını, dağılmış insanlar ve neredeyse bitmiş bir ordu kalmıştır. Ewan lord olduğunda sahiplenebileceği pek bir şey olmamıştır. Klanını ayakta ve güçlü tutabilmek için sekiz sene savaşmıştır. Kardeşleri ile hiç durmadan, yorulmadan çalışmışlardır. Her şeyi yeniden ancak kurabilmişlerdir. Artık düşünebildiği tek şey intikam almaktır. Sekiz yıldır ona güç veren Duncan Cameron'dan alacağı intikamdır. Sıkıntı çektikleri bu dönemde oğlu kendisini kurtaran, nefret ettiği düşmanının kıyafetlerini giyen ve dayak yemiş olan Mairin ile gelir. Oğlu Mairin'e babasının onu kurtaracağına dair söz vermiştir ve bir McCabe her zaman sözünü tutar bu yüzden hemen gitmek isteyen Mairin'i bırakmaz ve koruması altına alır.

Mairin önce kimliğini saklar, kaçmaya çalışır Ewan ile sürekli atışma halindedirler. Çok geçmeden Mairin'in bacağındaki kraliyet mührü sayesinde gerçek kimliğini öğrenirler.
Crispin ise Mairin'e çok bağlanmıştır. Ewan da Mairin'in gerçek kimliğini öğrenince klanı için bir fırsat olacağını düşünür. Klanın Mairin'in zenginliğine ihtiyacı vardır. Evlilik sayesinde İskoçya'nın en gözde topraklarına sahip olacak, düşmanlarını tamamen ortadan kaldırabilecek, kraldan sonra gelen tek güçlü klan olacaklardır ve kimsenin onları yok etmeye gücü yetmeyecektir bu yüzden Mairin ile evlenir. Mairin ise ya Duncan ile evlenecektir ya da Ewan ile başka çaresi olmadığından evliliği kabul eder.
İkili önce sürekli atışsa da sonra duygular işin içine girince durum değişir. Mairin yıllarca korkuyla yaşamış, çıkarları uğruna kendisini evliliğe zorlayan erkeklerden kaçmıştır. Onurlu, kendisine iyi davranacak, sayesinde sahip olduklarının ve kendisinin değerini bilecek bir adamla evlenmek istemiştir. Sonunda aradığı aileyi bulur tam her şey yolundayken yaralanmalar, zehirlenme, düşmanlar derken olaylar eksik olmaz.

Diğer İskoç romanlarını hatırlatsa da güzeldi. Çoğu yerde çok güldüm Mairin çok komikti. Ewan'ı da sevdim Mairin'e olan aşkı sahiplenişi ikilinin atışmaları, kavgaları çok güzeldi. Beğendim diğer kitapları da merak ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »