İskoçyalı'nın Kollarında (The McCabe Trilogy, #1)

10 puan

Sır Gibi sakladım'dan beri sonunun nasıl geldiğini anlamadan okuduğum tek kitap oldu. Eleştirilere aldanarak akmak istememiştim ama son anda siğarişime eklemiştim. İyi ki de eklemişim diyorum. İlk sayfadan itibaren akıcı anlatımı sevimli karakterleriyle kitaba aşık oldum.

Diğer kitaplarda kızı kötü durumda bulan hem esas erkek olsa da burada öyle olmadı. Bu da yan karakterleri öne çıkaran güzel bir hareketti.

Mairin Stuart küçüklüğünden beri mirası yüzünden acı çekmiş ve bir kilisede yaşamak zorunda kalan genç bir kadın. Soylu kanı olması ona diğer kitaplardaki statünün aksine bir 'av' konumuna sokmuştu. Bu yüzden evlenmek zorunda kaldığı zamana kadar hayat onun için kapalı bir kutu olarak kalmıştı.

Ewan McCabe sekiz yıl önce yaşanan savaş yüzünden yıkılmaya yüz tutmuş bir kalenin Lordu'dur. Klanı açlık ile savaş verirken onun tek yapabildiği direnmek ve ezeli düşmanından intikam almaktı. Ve bu istek Mairin'ın dayak yemiş bir şekilde oğlu ile kale surlarından geçtiği anda daha da arttı. Çünkü artık Mairin onundu ve kimse onu ondan alamazdı.

Kitap yer yer Fidye'ye benzese de kendi içinde farklılıkları vardı. Yazar Ewan karakterini o kadar tatlı yazmış ki kızmanız gereken yerde bile kendinizi onu savunurken buluyorsunuz. Mairin'i sevmek ona göre bir yük değil de bir ödülmüş gibi davranması zaten beni kendine hayran bırakmaya yetti. Seven ve sevmekten de korkmayan bir adam. Ve fazlasıyla da sevildiğini duymaya meraklı ve istekli :) Hatta duymadıkça sabırsızlanan bir adam. Çoğu kitapta sevdiğini ilk kızın söylemesini sevmeyen bir insan olarak ilk Mairin'in söylemesi beni rahatsız etmedi. Aksine sonrasında Ean'ın veridği tepkiyle iyi ki önce o söylemiş bile dedim. Mairin ise ayrı bi alem. Korkması gereken korkmayan ama korkmuş gibi davranan bir kadın. Korkmuş göründüğü anlarda bile bu onu kısık sesli de olsa söylenmekten alıkoyamıyor. Akıllı ve yumuşak kalpli bir kadın. İşin özeti ile ikisi de tam birbirine göre.

Kitabı severek ve büyük bir beğeniyle okudum. umarım siz de benim kadar seversiniz. Tabi bunda çevirmenin payını da es geçmemek lazım. O da çok iyi bir iş çıkarmış ve kitabı bize çok akıcı bir şekilde çevirmiş. Kitap güzel, çevirmen başarılı. Daha ne olsun. Tek eksik sizinde bu güzellği paylaşmanız.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »