İskoç Gelini (Highlanders #3)

6 puan

Saidh Buchanan yedi abi ile büyüdüğü için kendisini korumayı hemen öğrenmiştir. Abileri de ona erkekmiş gibi davrandığı için erkek gibi küfür edip ata biner,ağaçlara tırmanıp ,kılıç kullanabilir. Bu yüzden leydi gibi davranmak onun için çok zordur.
Kuzeni Fenalla'nın düğününe gittiğinde tüm gece kuzeninin odasından çığlık,hıçkırık sesleri duymuştur. Ertesi gün de yine aynı sesleri duyar ve kuzeninin canını yakıp kendisine çok kötü davranan kocasını öldürdüğünü görür. Kötü halde ki kuzenine yardım eder ve onun herkesi haydular tarafından saldırıya uğrayıp kocasını öldürdüklerine inandırmasını sağlar. Fakat kuzeninin dört yıl içinde dört kocası da anormal şekillerde öldüğü için adı dulbırakana çıkmıştır. İlk kocası düğünün ertesi günü haydut saldırısına uğrayıp ölmüştür.İkincisi yaşlı olduğu için düğün gecesi yatakta ölmüştür. Üçüncü kocası evlenmelerinden bir ay sonra atından düşüp boynunu kırmıştır. Son kocası Lord MacDonnell çok iyi yüzdüğü halde her sabah gittiği gölde boğulmuştur. Son kocasının annesi de diğer kocaları gibi oğlunu da öldürmekle suçlamaktadır. Saidh'de ilk kocasını öldürdüğünü bildiği kuzeninin diğer kocalarını da öldürüp öldürmediğini öğrenmek için yanına gider.

Kuzeni sevdiği kocası öldüğü için üzgündür,kocasının annesi onu suçlamaktadır ve onunla tek konuşan omzunda ağladığı önceden bir kiralık asker olan yeni lord Greer'dir. İkili ilk görüşte birbirinden etkilenir. Saidh Greer'in soluğunu keser fiziksel olarak çok etkiler. Saidh ise ilk konuşmadan kimseye anlatmadıklarını anlatıp,güvenir,ilk günden onu istediğine karar verir ve zaten ilk günden yakınlaşırlar. Birbirlerini görmeleri yakınlaşmaları için yeterli oluyor o kadar hızlılar yani.
Üç günde gelen evlilik, kuzeni acaba kocalarını öldürdü mü, Saidh'e yapılan saldırılar,gelen yedi abi derken olaylar eksik olmuyor.

Lord ve leydi gibi davranmayan ikili tam birbirini bulmuştu. Saidh'i sevemedim bir türlü, abiler ise çok fazlaydı hepsinin birden gelip dahil olması gereksizdi zaten varla yok arasındalar hepsi akılda bile kalmıyor. Saidh'in abilerini dövmesi,atışmaları önce saçma gelse de abilerin Greer ile atışmaları genel olarak toplu atışmalar güzeldi. Meraklandıran bir kitap olsa da bazı yerler yüzeyseldi ve ikiliyi sevemedim. İlk kitap çok daha güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »