İskoç Gelini (Highlanders #3)

4 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/10/iskoc-gelini-highlanders-3-lynsay-sands.html

Yorumu yazarken anladım ki ben bu kitabı sevmemişim.

Öncelikle tarihi kurgu olarak romanın geçtiği yıl belirtilmemiş. Ben yazarların bunu belirtmesini tercih ediyorum. İkinci olarak kitapta verilen tarihi kurgu detayları olmasa günümüzde geçen bir kitap okuyor olduğumu bile sanabilirdim. Çeviriden mi yazardan mı bilmiyorum ama konuşmalar ve düşünceler çok fazla günümüze ait tabirler taşıyordu.

Ana karakterimiz Saidh dördüncü kocasınında ölmesi üzerine yas tutan kuzeni Fenella'nın yanına MacDonnell topraklarına gider. Orada, MacDonnel hanesinin yeni beyi Greer ile tanışır, birbirlerinden oldukça fazla ve hızlı bir şekilde etkilenirler.

Evet bence olayların gelişimi çok çok fazla hızlıydı. Karakterlerimizin birbirlerinden etkilenmesini geçtim aynı hızla beraber olmaları bile. Olaylar birbiri ardına ve çok yüzeysel bir biçimde gelişti. Ayrıca kitapta çok fazla karakter vardı. Özellikle Saidh'in sahip olduğu yedi ağabeyin olaylara dahil olmasıyla bende kim kimdi sorunsalı başladı. Genelde böyle olmam. Ağabeylerden Auley ve Rory haricindekiler kitapta gereksiz figüran gibi durmuşlar. Yazar hepsini bir arada yürütmeyi başaramamış bence. Özellikle ana erkek karakterimiz Greer'i. Saidh'e çok ısınamadım ama yine de onun ailesiyle bağı, aşağı yukarı neler düşünebileceği ve yapabileceği hakkında bir fikrimiz oluyordu okurken. Nasıl biri olduğu yeterince işlenmişti.

Aralarında söz edilen bir aşk var ama ben aralarında cinsel elektrik haricinde çok da bir şey göremedim. Tabi bu kitapta her şey çok kötü demek değil özellikle Saidh ve Greer ile Saidh'in ağabeyleri ile olan birkaç diyalogları çok eğlenceliydi. Kitapta akıcıydı tabi bence yer alan hataları saymazsak eğer.

Bir de bu serinin üçüncü kitabıymış neden üçüncüden basmaya başlamışlar anlamadım. Bu kitapta en çok sevdiğim şey ise Saidh'in ağabeyi Auley'di. Onun hikayesini okumak için sabırsızlanıyorum.

Seri olarak ele alınırsa okunması gerekip gerekmediğini devam kitabı çıkarsa göreceğiz. Bunun dışında alıp okumanıza gerek yok özellikle tarihi kurgu okumamış ya da az okumuş olanların bu kitabı okurlarsa baştan bırakabilme ihtimalleri var.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »