İsim

7 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/02/isim-julia-halpern-kitap-yorumu.html

"Biri sana gerçek aşkı kimde bulacağını söyleseydi, hala başkasını sevmeyi dener miydin?"

Konu olarak oldukça değişikti diyebilirim. Ana kahramanımız Agatha, beş yıl önce ruh eşlerinin aniden göğsün üzerinde adlarının belirdiği bir zamanda yaşıyor. Bilim insanları bunun ne olduğunu çözebilmiş değil, insanların büyük bir kısmı var olan düzenlerini yıkıp isimlerinin peşinden giderken küçük bir kısmı ise bu durumu umursamadan hayatlarına devam ediyorlar.
Agatha, 18. Yaş gününde göğsünde beliren isimi umursamayıp, özgür iradesi ile seçimini yapmak istiyor. Bunun içinse en iyi şey, anı yaşamak, hem de oldukça çekici bulduğu Luke ile. Karşısına bir fırsat çıkar çıkmaz, hemen bunu değerlendiriyor.

Kitap distopik bir kısma sahip olsa da o şekilde değerlendirmek yerine karaktere odaklanılması gerekenlerden.Yani bu bir kahramanın çıktığı distopik gelecek değil, insanların kimsenin ne olduğunu bilmediği bir durumla yaşamlarına yön vermelerini anlatıyordu daha çok. Bu açıdan sevdim. Yani tam tanımı "distopya serpiştirilmiş gençlik romanı" olabilir.
Agatha mükemmel olmayan, kendinin de mükemmel olduğunu iddia etmeyen, hayallere sahip ve kendisine dayatılan şeyleri kabul etmeyen, eğlenceli bir karakterdi.
Bir kere kız Sims 3 hastası. Tabi ki de onu sevmemem imkansız.
Agatha gibi bende bu sistemi sevmesem de yine de onun gibi göğüsünde beliren ismi bayağı bir merak ettim. Sanırım kim olsa merak ederdi zaten. Kendi ile cebelleşmesi, kadere baş kaldırmaya çalışması, tercihlerini yapması, yolunun sonu nereye varacak merakla okudum.
Kitap oldukça akıcı bir anlatıma sahip. Yazar değişik bir konuya eğlenceli bir bakış açısıyla değinmiş. Bence zaman geçirmelik hoş bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »