İntikam Ateşi (The Rules of Scoundrels, #1)

10 puan

Michael Bourne Bourne Markisidir. Anne babası ölünce komşuları ve babasının dostu Vikont Langford kendisini ve markiliği korumuş mal varlığını arttırmış ve kumarda orayı ele geçirmenin yolunu bulmuştur. Michael tüm parasını,her şeyini kumarda Langford'a kaybeder. Unvanı ve eski bir evden başka bir şeyi kalmamıştır. Bu yüzden intikam yemini eder.
Dokuz yıl içinde Düşmüş Melek adlı kumarhanenin dört ortağından biri olur. Servetini yeniden yaratıp iki katına çıkarmıştır ama kaybettiklerini geri alamamıştır.
Vikont Falconville topraklarını elinde tutamayıp bir oyunda kaybetmiştir. Yeni sahibi de toprakları kızı Penelope'nin çeyizine dahil etmiştir. Michael o toprakları almaya kararlı olduğundan ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Buna bir eşe sahip olmak da dahildir.

Penolope Marbury yirmi sekiz yaşındadır. Evlilik yaşı geçmiştir. Yıllar önce bir dük ile nişanlanmıştır ama dük başka birine aşık olup evlenince nişanı bozulmuştur. Bu olay Penolope'i kötü etkiler. Aldığı evlilik teklifleri sayısı düşer. Hatta son dört yılda hiç teklif alamamıştır. İki kardeşi bu olaydan dolayı iyi evlilikler yapamamıştır. Kalan iki kardeşinin iyi evlilikler yapmasını ister. Babası büyük kızının evlenememesinin diğer kızlarını etkilememesi için bir çözüm bulur. Falconville topraklarını Penelope'nin çeyizine ekler.
İlk teklifte çocukluk arkadaşı olan Langfordun oğlu olan Tommy'den gelir. Çocukluk arkadaşının teklifini kabul etmez ama karşısına çıkan diğer çocukluk arkadaşının teklifini reddetme gibi bir şansı olmaz.
Michael evlenmeleri gerektiğini söyleyerek Penolepe'i sırtına atıp götürür. Geceyi birlikte geçirmelerini sağlayarak evliliklerini garanti altına alır.

Penelope'nin babasında Lanford'un mahvolmasını sağlayacak bir belge olduğundan Michael belge karşılığında Penelope'nin kardeşlerine iyi bir evlilik yapmalarını sağlama sözü verir. Aynı sözü Penelope'de ister ve bunun için kocasının yeniden sosyeteye girmesini ister. İkili sosyeteye girip aşk evliliği yapmış gibi davranırlar. Gerçekte ise durum karışıktır. Michael istediği halde istemiyor gibi davranıp uzak durur ama başkasına da izin vermez. Klasikte olsa bu bölümleri okumak hoşuma gitti.

Kitabı çok sevdim. İntikamdan başka bir şey düşünmeyen Michael'in bıkmadan yanında olan onu değiştiren Penelope'nin yaptıklarını, ikilinin verdiği mücadeleyi okumak güzeldi.
Bölüm başlarında ki önce ikilinin yazışmaları daha sonra Penelope'nin yazıp cevap alamadığı, yazıp gönderemediği mektuplar çok hoştu.
Yazarı sevdim akıcı eğlenceli, güzel bir kitaptı. Diğer kitapları merak ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »