İntikam Ateşi (The Rules of Scoundrels, #1)

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com/2018/07/intikam-atesi-rules-of-scoundrels-1.html

Maclean'ın sanırım ilk çıkan kitabı İntikam Ateşi ama seri sever gruptaysanız bu seriyi yazarın Love by Numbers üçlemesinden sonra okumanızda fayda var ki spoiler olmasın ilerideki kitaplardan biri için en iyisi okumak diyebilirim ki zaten o da çok güzel bir seri pişman olmazsınız.
Michael, gençliğinde oynadığı bir kumarda bütün mal varlığını babasının yakın dostlarından birine kaybeder. Daha sonrasında yaşadığı topraklardan ayrılır. Tabi çocukluk arkadaşı Penelope'den de. Yıllar sonra Penelope'nin babası evde kalmış kızının çeyizine kumarda kazandığı Falconville'i dahil eder. Michael için en önemli olan şeyi yani. Tabi sonrasında olacakları tahmin edersiniz.
Erkek karakteri gerçekten kitabın birçok kısmında boğazlamak istedim. İlk başta olan o hödük davranışları, sonrasında Penelope'yi kendinden uzak tutmak istediği için söylediği ve yaptığı incitici şeyler derken. Sonradan değerini anladı tabi kızın, bu sefer de Penelope fazla dirençli davranamadı ama. Keşke şöyle bir yüz sayfa süründürseydin onu be güzelim.
Michael'in eski hatalarından ders alarak güçlenmesinde en büyük paya sahip olan Melek kulübü ve onun diğer kurucuları ise okurken insanı bayağı heyecanlandıran karakterler. Neyse ki seri bizde çıktı da bulduğum zaman okuyacağım. Maalesef bu seri de baskısı bitince yenilenmeyenler kervanından.
Kitabın en güzel yanı da bölüm başlarında okuduğum Penelope ve Michael arasındaki mektuplaşmalar oldu. O satırlarda Penelope'nin aşkını daha çok hissettim desem yalan olmaz. Bence o da farkında değildi o zamanlar ama seviyordu Michael'i, sadece birbirlerinden çok erken ayrıldıkları için farkına varamamıştı.
Yazarın kalemini çok seviyorum, duyguları okuyucuya aktarmayı beceriyor. Penelope'nin Michael'ı bir kahraman olarak görmesi, belki de pes etmemesi ile onun kabuğundan yavaşça sıyrılması başlayınca ikisinin de kaldığı ikilemleri okumak çok zevkliydi. Direk bir kabullenme olmadı, tabi beni bilirsiniz karakterler bir hata yaptılar mı binlerce sayfa sürünmezlerse beğenmiyorum...
Kısacası bulması bayağı bir vaktinizi alacak olsa da okuduğunuzda verdiği zevk o çabaya değer diye düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »