İhtiras Çiçeği

10 puan

Heather'ın annesi onu doğururken ölmüştür. Babasını kaybedince tek akrabaları olan ödlek amcası ve cadaloz yengesinin insaf ve merhametine kalmıştır. Babası ile ne kadar rahat, bolluk içinde yaşamışsa akrabaları ile o kadar kötü, sefalet içinde yaşamıştır. Evde tüm söz hakkına sahip olan yengesi geçinilmesi zor bir kadındır. Hiç kimse onu ziyaret etmez, arkadaşı yoktur. Her şey yengesini hoşnutsuz eder. Yengesi kimseyi beğenmez İrlanda'lı annesini aşağı bulurdu. Heather'e yarı yabancı olduğunun hatırlatılmadığı tek bir gün olmamıştır. Yengesi annesinin güzelliğini hep kıskanıştır Heather'de annesinin güzelliğini aldığından yengesinin eleştirilerini kazanmıştır. Annesi gibi bir cadı olduğunu bile iddia eder. Babası öldükten sonra küçük mirasını almışlar Heather'in giymesine bile izin vermedikleri pembe elbisesi dışında tüm giysilerini satmışlardır. Yengesi tüm işleri hep Heather'e yaptırmış, sürekli dövmüştür. Buna rağmen evde sevilmez. İki yıldır o evde tek bir mutlu günü bile olmamıştır. Evden kurtulmak istediği için yengesinin kardeşi öğretmen olabilsin diye onu Londra'ya götürmek isteyince hemen kabul eder. Yengesinin kırıcı sözlerinden, şiddetinden kurtulacağı umudu ile Londra'ya gider. Ama yengesinin kardeşinin niyeti iyi değildir. Heather'e tecavüz etmeye kalkınca da giriştikleri mücadelede bıçaklanır. Onu öldürdüğü korkusuyla kaçan Heather bazı adamlar tarafından yakalanınca suçundan dolayı yakalandığını düşünür. Götürdükleri yer bir gemi olunca bir yanlışlık olduğunu anlar ama artık çok geçtir. Onu götürdükleri adam kendisini bırakmamaya kararlıdır.

Brandon hayatı denizler de geçen biridir. Son bir kez daha denizlere açılıp Amerika'ya dönecektir. Çiftliğinin sorumluluğunu üstlenip, bir aile kurma niyetindedir. Bir zamanlar ailesine ait olan toprakları alabilmek için nişanlanmıştır. Nişanlısı ile evlenip oradan ayrılmamaya kararlıdır.
Adamlarından kendisine bir kadın getirmelerini ister. Getirilen kadını itirazlarına rağmen dinlemez. Yanlışlık olduğunu anladığında ise iş işten geçmiş olur. Üstelik Heather'i çok beğenmiştir. Bırakmaya hiç niyeti yoktur.

Heather ise tüm olanlara rağmen kaçmayı başarıp evine döner ama bu olay küçük bir sürpriz ile sonuçlanınca kendisini Brandon ile evli bulur.
Evlilikleri o kadar sıkıntıdan, kıskançlıktan sonra nihayet yoluna girer ama bu süre o kadar uzuyor ki sinirlenmemek elde değil. Brandon'ın üstüne yıkılan cinayet suçları, kıskanç nişanlı başka sorunlar derken kitap bitiveriyor.

Heather'a çok üzüldüm tecavüzden kaçıp tecavüze uğradı. Çok güzel olmanın sonu bu olmamalı. Önce ikilinin arası çok kötü olsa da sonra o büyük aşk onları da sarınca her şey düzeldi. Kitap çok güzeldi. İkiliyi de Brandon'un kardeşini de çok sevdim çok tatlıydı baya güldürdü. Su gibi aktı kitap mutlaka okunmalı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »