İhanet (İskoç Muhafız Alayı, #4)

10 puan

İskoç Muhafız Alayı hikayesi pusu, casusluk,adam kaçırma, karanlıkta önünü görebilme konusunda başarılı,kimseye görünmeden bir yerlere girip çıkmayı başaran,yılan gibi esaretten sıyrılan Lachlan MacRuairi ile devam ediyor. Lachlan'ın annesini bile en yüksek fiyatı verene satacağı,kendi karısını öldürdüğü,kara taş kalpli olduğu,klanını yüzüstü bıraktığı, vicdanının ahlak anlayışının ancak lakabı olan bir yılan karar olduğu söylenir. Önce ki kitaplarda iyi bir imajı yoktu.

Lachlan'ın annesi babasının baskınlarından birinde görüp kaçırdığı galli bir prensesdir. Annesi daha fazla gayrimeşru çocuk doğurmaya dayanamayıp en küçük kardeşini doğurduktan sonra intihar etmiştir. Çocuklarını ise hizmetçiler büyütmüştür. Annesi babasına bir daha erkek çocuğu olmasın diye beddua ederek ölmüştür. Ve babası da yasal bir erkek varis bırakamamıştır. Klan toprakları yasal olarak Adalar leydisi Christina'a gitmiştir. Ama Lachlan klan lideridir fakat gayrimeşru olduğu için bu unvana yaraşır topraklara sahip değildir. Bir MacDougall olan şımarık güzel karısı ondan sıkılıp daha varlıklı birini bulunca erkek kardeşi Lomlu John'u Lachlan'ın kendisine ihanet edeceğine inandırmıştır.Tüm adamlarının öldüğü katliamdan sadece kendisi kurtulmuştur. Lachlan kendisini bir hapishaneden diğerine nakledilirken bulmuş, ihanet suçu yüklenmiş ,hain ilan edilmiş mal varlığı elinden alınmış, başka bir adamla evlenen karısını öldürmekle suçlanmış, asi ilan edilmiştir. Bu yüzden en iyisinin gitmek olduğunu düşünüp klanından ayrılıp paralı asker olarak çalışmaya başlamıştır. Karısının ihaneti güven konusunda ona bir ders vermiştir bu yüzden kimseye güvenmez. Robert ile savaşmayı ise borçlarını ödemek için kabul etmiştir. Robert the Bruce'un emriyle yeni görevi ise Kontes Bella MacDuff'ı kaçırmak ve Bruce'un taç giyme törenine yetiştirmektir.

Bella on beş yaşındayken babası yaşında ki Buchan Kontu John Comyn ile evlenmiştir. Güzelliği tüm erkeklerin dikkatini çektiğinden kocası nedensiz yere sürekli ihanet ettiğine dair suçlamalarda bulunmuştur. Onu vurmuş peşinde hep muhafızlar ile gezmesini sağlamıştır. Kocasının yaşadıklarına katlanmış ve hep ondan kurtulacağı günün hayalini kurmuştur. On iki yaşında bir kızı vardır. Kocası Bruce'ların en dişli rakibi düşmanıdır. Bu yüzden kocası kuzeni kızıl Comyn 'i öldüren Robert'ı tahtta görmek istemez.
İskoç Kralına taç giydirebilme yetkisi MacDuff'lar'dadır. Erkek kardeşini Kral Edward mahkum ettiğinden onun yerine krala ve kocasına karşı gelip taç takmak için gitmeye karar verir. Onu almaya gelen Lachlan ve adamları ile kızını alamadan gitmek zorunda kalır. Peşinde olan kocasına rağmen yolculuğu zorluda olsa bitirip Robert'a taç takar. Fakat savaş bitmez ve dört ay sonra Robert'ın karısı, kızı, kız kardeşleri ile kaçmak zorunda kaldıklarında onlara eşlik eden yine Lachlan olur.
İkili birbirinden nefret ediyor gibi görünse de aslında büyük bir çekim vardır. Hatta korsan ,hain, acımasız, katil olarak bilinen Lachlan Bella'ı kıskanmaya başlar.

Zorlu yolculuk her şeye rağmen devam ederken yakalanırlar. Bella ve Robert'ın küçük kız kardeşi bir kafeste hapsedilir. Diğer kadınlar manastıra, ev hapsine gönderilir. Bella asi olarak damgalanıp, ihanetten suçlu bulunur asılacaktır ama kurtarma girişimleri başarısız olan Lachlan tabi ki kurtarmak için mücadeleye devam eder ve iki yıl sonra kurtarmayı başarır. Bu sürede Bella'nın kocası da ölmüştür. Savaşlar, mücadeleler, yolculuklar, kaçma, yakalanma, duygulardan kaçma, ayrılamama, ihanet, arada ki aşk derken bir dolu bilgi ile kitap bitiveriyor.

İlk kitapta Tor'un kız kardeşini Lachlan'ın erkek kardeşi kaçırmış ve kardeşi ile ilgili söylediği uygunsuz sözlerden dolayı Tor neredeyse Lachlan'ı öldürecekti. Oda Tor'un hayatını kurtarmıştı. Erik ile de kuzen. Neredeyse herkes ile bir bağlantısı var ve en merak ettiğim savaşçılardan biriydi. Ve asla göründüğü gibi biri değil.
Bella'nın o boyun eğmezliği, mücadelesi muhteşemdi. Altı yıl sonra ki iki oğulları kızları ve Bella'nın büyük kızı ile olan final, büyük oğullarına şahinin adı Erik'i vermeleri o bölüm harikaydı. Bu serinin hayranıyım her kitap birbirinden güzel, diğer kitaplarda ki karakterleri de okuyabilmek ayrı bir güzel. Kitapta heyecan hiç eksik olmadı hiç sıkmadı. Diğer kitapları umarım okuyabiliriz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »