Hz. Muhammed: Gizlenen Kitap

7 puan

Dış kapağının ve reklamlarının abartılı olduğunu düşündüğüm bir kitaptır ama gel gör ki merak eden bünyem okumadan da geri kalamadı.
Okuduğum için pişman değilim çünkü kitaptaki hadis ve mektup kısmından sonra Tolstoy'un düşüncelerine ait olan kısmı mevcut tabii yalan değilse.
Bu bölüm ilgimi çekti çünkü yaşamın anlamını sorgulama yöntemi bazılarımızın vakti zamanında karşılaştığı bunalım evresi ile birebir aynı ve insan okurken kendinden bir şeyler bulabiliyor.

Lakin gelelim giriş kısmına. (hadislerden önceki olan kısım) Öyle bir abartı biçilmiş ki , öyle bir pohpohlanma mevcut ki hem içim sıkıldı hemde bünyem isyan etti o kısımlardan. Biraz deştikçe farklı anlamlar çıkarmak mevcut kitaptan. Müslümanız elhamdülillah ama Müslümanlığın Türk usulü misyonerliği yapılmış gibi bir hava da sezdiğimi açık ve net olarak aktaracağım burada.
Siyasetle ilgilenenler farklı anlamlara vurmuş , ilahiyatçılar farklı anlamlarda durmuş , araştırmaktan yoksun olanlar uçucu bir gurme olmuş , araştırıpta anlamayanlar bilhassa ermiş olup tele konmuş.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »