Huzursuz Kemikler (Cerrah Hugh De Singleton Günlükleri, #1)

9 puan

Marvin R. Starr // Huzursuz Kemikler,
Hem eski dönem-1363 yılları- hemde polisiye tarz ! Bu iki karışımı tecrübe edinerek kitabımı bitirmiş bulunmaktayım...
Öncelikle çok şaşırdım,Lord'ları ve Leydi'leri daha çok balo salonlarında ve Hayde Parkda okumaya alışkın ben, bu satırlarda fellik fellik katil aradım, ve itiraf ediyorum,kesinlikle bu değişiklik çok iyiydi ;)
Yazarın kalemi fazlasıyla açıktı, okumayı kolaylaştıran en büyük etken sanırım Üstat Hugh'un günlüğünü kendi ağzıyla bize anlatmasıydı...
Belki okurken sizi rahatsız edecek tek şey,bazı zaman dilimlerinin bi anlamı olması :) Aziz günlerinin anlam ve önemlerini bildiren giriş kısmında bir açıklama yapmış neyseki yayınevi..
Üstat Hugh,işinde yeni bir cerrahtır. Mezun olduktan sonra Oxford da kendine küçük bir hasta kabul yeri açar,günde en fazla tek bir hastası olsada beklemeye devam eder.
Şans eseri kaldığı han'a Lord
Gilbert bi kaza geçrmiştir ve acil müdahalede bulunulması gerekmektedir.
Hugh,karşısında lord olduğu için tereddüt etsede başarılı olmuştur.Aradan geçen zaman zarfında Lord'dan bir davet alır ve onun Bampton kalesi topraklarında cerrah olarak yaşamaya başlar.
Bir sabah kuyudan çıkan kemiklerin kime ait olduğu ve kimin sebep olduğunun araştırılması bir yana,yardımcısı ile kaybolan Sör Rager’ın da akıbetini araştırma görevi Üstat Hugh'a verilir...
Vee konu başlar...
Araştırmalar,şüpheliler,katiller yada katil bir yana birde güzel Joan işin içine girince Hugh'u zor zamanlar beklemektedir.
Ve Üstat bunu o kadar okunası bir uslüpla anlatıyor ki,okurken kendinizi kaybetmeniz muhtemel..Hugh de Singleton’un İlk günlüğünü ben okurken büyük keyif aldım ve umarım sizlerde benim kadar keyif alırsınız...

Doyle’un S. Holmesi varsa bizimde Üstat Hugh'umuz var şimdi ;)
tavsiyemdir....
SeRpiL..

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »