Huzur Sokağı

1 puan

Yobaz kelimesini kullanmaktan hiç haz etmeyen ben bu kitap ve yazarı için bu kelimenin çok uygun olduğunu düşünüyorum.

12 yıl

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 9 arası yorum gösteriliyor, toplam 9 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Sonuna kadar okudunuz mu?

12 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

evet, ne yazık ki!

12 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Peki beğenmediğinizi fark etmenize rağmen mi devam ettiniz? Zorla mı okudunuz yani? Yarıda kitap bırakmama hastalığı olan arkadaşları anlamaya çalışıyorum da :)

12 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Aslında ben kitapları yarıda bırakmak istemeyip dayanamıyorsa yarıda bırakanlardanım ama bu kitap için ikisi de geçerli. O dönemde -ki bu kitabı 10 yıl evvel falan okudum- kitapları yarıda bırakmamaya çalışıyordum ve çevrem bu kitabı okumam konusunda baskı yapıyordu. ki o dönem benim kendimi muhafazakar olarak sınıflandırabileceğim bir dönemdi ve o dönemde bende böyle bir izlenim bırakmıştı. yaz sıcaklığında kalın çorap giydiği gibi dizlerine kadar pardesü giymeyi şiddetle savunan beyni benim beynim kabul etmemişti. bunu islam kuralları deyip geçebiliriz ancak islamda kendine eziyet yoktur diye düşünüyorum zaten uzun pardesü giyip ayaklarını örtüyorsun bir de kendini pişik etmenin anlamı yok herhalde. :)

bu en basit örnek, aklıma direk bu geldi.

12 yıl     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Aynen ben de öyleyim kitapları yarıda bırakmamak isteyip yarıda bırakıyorum. Bu beni gerçekten çok etkiliyor bi kitabı yarıda bıraktıktan sonra uzun süre vicdan azabı çekiyorum :) ve bunun üstüne bir de uzun bir süre başka bir kitaba elimi süremiyorum şu an yine o dönemlerimden birindeyim.:) Israrla kitapları yarıda bırakmayan arkadaşlara çok özeniyorum ama yine de buna bir anlam veremiyorum sadece vakit kaybı oluyor o tarz kitapları okumak. Huzur Sokağı'nı bir ara ben de okumak istemiştim hatta almaya kadar gitmiştim kitapçının, evet doğru duydunuz kitapçının tavsiyesi üzerine geri bıraktım :) Eskiden ben de bu tarz dini romanlar çok okudum ama şimdi bana ne kattılar diye düşününce cevap hiçbir şey oluyor ve nihayet bıraktım o tarz romanları. Çok şükür. Her romanın sonunu akışını tahmin ediyorsunuz, içerik hep aynı sadece isimler farklı :)

12 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

bu duyduklarıma çok sevindim :) ayrıca aynı gelişim evresinden geçmişiz, geçmişimde öyle kitaplar okumuş olmayı hem zaman kaybı hem de değişik bakış açıları olarak görüyorum. mutlaka ki bize kattıkları şeyler olmuştur ama bizler için kafidir diye düşünüyorum :)

12 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Evet haklısınız kattığı bir şeyler olmuştur elbette haksızlık ettim sanırım :)

12 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

estağfurullah :) İyi okumalar, iyi geceler :)

12 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Teşekkürler efendim size de :)

12 yıl     
« geri ileri »