Hırçın Aşk (Malory-Anderson Family #2)

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/02/hrcn-ask-malory-anderson-family-2.html

Anderson Malory Family serisinin ikinci kitabı ile yazarın kalemiyle tanışmış oldum. Bu zamana kadar nasıl keşfedememişim anlamadım kendisini. Kalabalık bir seri, uzun bir süre ya da belki hiç çevrilmeyeceğini düşündüğüm aile üyelerinin kitapları içime ateş düşürse de uzak durulmaya çalışılan şeylerin daha tatlı geldiği de bilinen bir gerçek.
Büyükbabasından kalan bir servet Roslynn Chadwick'i büyük bir mirasın varisi yapar. Tabi miras beraberinde tehlikeleri de getirir. Bunlardan en önemli ve dikkat edilmesi gerekeni de kuzenidir. Roslynn onunla evlenmeye zorlanmamak için Londra'ya kaçar ve kendine bir koca aramaya başlar.
Bu tarz kalabalık ailelerin serilerine bayılıyorum kesinlikle. Ama ülkemizdeki yayıncılar sayesinde hevesim kursağım da kalıyor çoğu zaman. Diğer kitaplarda karşımıza çıkan ve kesinlikle bizi etkileyen ve kendilerini merak ettiren karakterleri okuyamamak ayrı bir üzüntü sebebi. Özellikle kendi kitaplarının başlangıç olayları okuduğum kitaplarda karşıma çıkınca.
Antony ve Roslynn kesinlikle kolay bir ilişki yaşamadılar. Hatta bu kitapta çektiren kadın tarafının tam kendisiydi. En yakın arkadaşı sayesinde Antony gibi erkeklere karşı doldurulması bunda büyük etken. Tabi söz konusu arkadaş her ne kadar gerçekten iyi niyetli de olsa, ki Roslynn'in en büyük destekçisi, kötü biri değildi kesinlikle, yelkenleri bir yer de hemen suya indirmesi hoşlanmadığım bir şey oldu.
Antony'i ve bir sonraki kitabın ana karakteri olan kardeşi James'i oldukça sevdim. Yazar erkek karakterleri çok iyi yazmış, Antony tam anlamıyla peygamber sabrı olan biriydi. Roslynn'in özellikle arkadaşı Frances'in o kadar dolduruşuna gelip adama anlamsızca işkence çektirmesi okurken beni oldukça sinirlendirdi, az normal davransa ölecekti sanki.
İlk kitabın karakterlerine de yer verilmiş. Antony'nin yeğeni Regina ve kocası olayları daha da eğlenceli hale getirdiler. James'in de işe dahil olduğu diyaloglar oldukça komik ve okuması zevkliydi.
Bulursanız seriye başlamanızı tavsiye ederim ama benim yaptığım gibi ikinciden başlamayın ilk kitabı okuduktan sonra Hırçın Aşk'a geçmek çok daha keyifli olurdu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »