Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler; Ve Yalnızca Diğer Yarımız O Sesi Duyar

8 puan


Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler / Jan-Philipp Sendker

Bir gün sabaha karşı babasını karısında gördüğünde Julia,bunun onu son görüşü olduğunu düşünmemişti. Aradan geçen dört yıl sonrasında babasına ait bir mektup bulur. Bu mektubu Mi-Mi adlı bir kadından gelmektedir.
Julianın yapması gereken babasına ne olduğu ve şuanda nerede oldugunu öğrenmektir.
Mektubun geldiği adrese gitmek için uzun ve yorucu bir yolculuk yapsada gizli kalan her şeyi ortaya çıkarmaya kararlıdır. Ama karşılaşacağı Mi-Mi ve Tin Vin’in hikayesi yıllardır neden babasının hep hüzünlü olduğunun açıklayacaktır…

Babasının doğduğu ve hikayenin başladığı kasabaya gider ve U Ba adında bir adamla karşılaşır.
U Ba hikayeyi anlatmaya başladığında gerçekler yavaş yavaş kendisini etkilemeye başlayacak ve tanıdığı babasının aslında hiç tanımadığına şahit olacaktır.

Tin Vin’i annesinin uğursuz olduğunu düşünüp terk ettiğinde ve günlerce bir ağacın altında gözlerini kaybettiğini öğrendiğinde hikayenin başladığını sanar ama asıl hikaye,görmeyen gözleri ile sakat olan ve her yere beraber gittiği Mi-Mi’ye aşık olduğunda başlayacağını öğrenir..

……………………………

Daha uzun bir şekilde anlata bilirim, bu kitabın üzerine okuduğum 8 kitap daha olmasına rağmen hala satırların arasında ki ilişkiyi hatırlıyor ve bu ikilinin aşklarına imrenerek bakıyorum…

Ne oldu da bu ikili ayrıldı? Ne oldu da Tin Vin görmeye başladı? U Ba bu kadar deri bir hikayeyei satır atlamadan nasıl bu kadar şey biliyordu? Ve daha da önemlisi aradan geçen kırk yılda Tin Vin ve Mi-Mi ye ne oldu?

Tavsiye edebileceğim sevdiğim kitaplardan biri oldu diye bilirim bu kitap için ve kesinlikle TAVSİYE EDERİM…..

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »